FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-03-07

Fából készült gigantikus trón a Műcsarnokban

Bemutatták Szőke Gábor Miklós legújabb installációját. A rendhagyó állatszobrairól ismert fiatal képzőművész egy hatalmas trónszéket állított fel a budapesti Műcsarnokban zajlott Lakástrend kiállítás alkalmából.


Fotó: I LOVE WOOD

A trónszék csaknem egy kilométer falécből készül. A 14. Lakástrend kiállítás az öko-design, a fenntartható lakás és a környezetbarát zöld technológiák témáival várta látogatóit.

 

A Nemzeti Vágta "Fekete ló" szobra, a Közraktár projekt 26 méter hosszú, 7 méter magas, deszkákból összeszögelt "CET" szobra vagy a "Lovak a kastély parkjában" kiállítás a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum parkjában (jelenleg a Nagytétényi Kastélymúzeumban) csak néhány Szőke Gábor legismertebb munkái közül, amelyekkel az utóbbi években találkozhattunk. A szobrász a több mint 5 méter magas trónszéket eltérő méretű, formájú és keresztmetszetű fadarabokból készíti; a hatalmas szék szerkezetébe további talált tárgyakat és bútorokat is integrál. A trónszék és a természet viszonyáról Szőke Gábor így nyilatkozik:

"Installációmmal egyik legalapvetőbb bútorunknak, a széknek állítottam monumentális totemet. A mindenek felett álló isteni szék, a leghatalmasabb uralkodó, a természet trónusa, melynek feladata birtokosa hatalmának megidézése."


Fotó: HNA-DESIGN

A Jaf Holz tavaly nyáron kezdte fa-anyaggal támogatni a képzőművész munkáját, amikor a MOME line - design műhely által megrendezett első magyar Wood Fesztivál támogatójaként, fa-anyagot biztosított a 17 méteres csongrádi dinoszauruszhoz, amely Budapesten a Design Héten volt látható. A Dinóról és a Wood Fesztiválról többet is megtudhatunk a Lakástrenden március 5-én 17.00 órakor az ÖKO Design Meetupon amit szintén a MOME line - design műhely szervez környezettudatos magyar design témában. A Budapest Design Meetup előadásai során sikeres alkotók, designerek beszélnek fontos projektjeikről és alkotói szemléletükről. A Meetupon megszólal Varsányi Tibor, a Jaf Holz Ungarn Kft. ügyvezetője is, aki így nyilatkozik: "Azt gondolom, hogy fenntarthatóság és öko-design korában kiemelt szerephez jut a fa mint anyag. Ezért is fontos számomra, hogy tervezők új generációja visszataláljon a fához. Ez biztosítja, hogy a jövőben természetes anyagok és fenntartható megoldások környezetében éljünk." A rövid, pörgős, vetítéssel tarkított előadások végén kötetlen beszélgetés, ismerkedés, barátkozás ad lehetőséget a szakmai és nem szakmai kapcsolatok kialakulására.

 

A Jaf Holz rendszeresen dolgozik építészekkel, iparművészekkel, képzőművészekkel; a vállalat már második éve támogatja a Lakástrend Made in Hungary magyar designereket és iparművészeket bemutató tárlatát.

 

A Lakástrend Kiállítás és Szőke Gábor Miklós támogatója:

JAF HOLZ Ungarn Kft - I LOVE WOOD

FATÁJ kiegészítés: Hujber-Nagy Aletta (HNA-DESIGN) fényképpel gazdagon illusztrált beszámolója a Lakástrend 2011. kiállításról.

Forrás: I Love Wood; Népszava

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.