FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-03-04

Szemetet szednek, utat tisztítanak a közmunkások a Pilisben

Az ország erdészeteiben átlagosan 2700 álláskeresőt alkalmaznak olyan munkára, amelyek közérdekűek, és nem járnak közvetlen nyereséggel. A Pilisi Parkerdő-nél az idei esztendőben hosszabb időszakban számítanak a közmunkás-segítségre.


"Meg tudtuk kötni azt az 55 munkaszerződést, ami egészen 2011 év végéig tart, és ennek alapján alkalmazhatjuk a közmunkásokat. Természetesen megvannak azok a lehetőségek, mint bármelyik más munkaszerződésnél, hogyha valakinek közben jobb lehetősége adódik, lehessen váltani." - mondta el a Gazdakörnek Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. kommunikációs vezetője. A Budapest környéki erdőgazdaság 2004 óta vesz részt a közmunkaprogramokban, de ezek korábban rövidebb időtartamra szóltak - fél évre, néhány hónapra. "Volt olyan év, hogy több közmunkaprogram is volt, de ilyen, hogy egész évre, átfogóan lehetett volna tervezni, és ennyi közmunkást lehet ilyen hosszú ideig foglalkoztatni, erre még nem volt példa" - nyilatkozta a szakember.

"Kijövünk ide az erdőbe, ahol nagyon fontos az iszalagok leszedése a fáról még most, tavasz előtt, mert ezzel meghosszabbítjuk a fák az élettartamát" - mesélte Kovács István, aki Budapestről érkezett a pilisi erdőkbe a közmunkaprogram keretében.

A rászorulókat elsősorban munkaügyi központokon keresztül találják meg az erdészetek. Lomniczi Gergely elmondta; alapvető cél az, hogy a tartósan munkanélküliek, vagy egyéb módon hátrányos helyzetben lévők találjanak munkát. Hozzátette: "Azt tudni kell, hogy az erdőgazdaság elsősorban kinti, tehát természetben végzett, időjárási viszontagságoknak kitett munkakörülmények közötti munkát tud kínálni, tehát nagyon fontos az, hogy megfelelő egészségi állapotú emberek tudjanak dolgozni az erdőben."

 

Az idei évben a 75 millió forintos állami támogatás mellé 7,5 millió forint önrészt vállalt a Pilisi Parkerdő Zrt., amely minden feltételt biztosít a jó munkavégzéshez.

 

"Hiányterületeken tudjuk alkalmazni ezeket az embereket, hiszen az erdőgazdaságok nagyon sok olyan közjóléti feladatot ellátnak, ami gazdasági eredményességet nem szolgál. Sok esetben vállalkozók végeznék ezeket a munkákat - gondoljunk például az illegális szemétlerakók megszüntetésére a parkerdő területén. A terveink szerint ebben az évben a közmunkások mintegy 200 hektár erdőterületet fognak megtisztítani, de terveink szerint mintegy 80 kilométernyi sétautat is felújítanak majd" - fogalmazta meg a szakember.

 

Forrás: Gazdakör

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.