FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-03-03

Iparjogvédelmi képzések a Nyugat-magyarországi Egyetemen

Egy komplex, változatos lehetőségeket biztosító képzési paletta kialakítását a legtöbb felsőoktatási intézmény céljai közé sorolja. A Nyugat-magyarországi Egyetem 10 karán nem pusztán a szakemberré fejlesztés valósul meg széles körben.


Az ismeretek, képességek hasznosítása és felhasználása területtől függően változhat. Lehet vállalkozni, alkotni vagy feltalálni, - és ami mindenki fejében megfordul - profitálni . de hogyan? Tudunk a versenyképesség fontosságáról, a kreativitás határtalan erejéről, de vajon elég ismeretünk van ezek gyakorlati kivitelezéséhez?

 

A Nyugat-magyarországi Egyetem Technológia Transzfer Irodája feladatának érezte, hogy ezt a témakört is felkarolja. Így a Magyar Szabadalmi Hivatallal (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala) karöltve a TÁMOP 4.2.1 pályázat keretében ingyenes iparjogvédelmi képzést szerveztek az egyetem hallgatói és munkatársai számára. A három különböző formában meghirdetett tanfolyamra 197 oktató, kutató és hallgató jelentkezett az elmúlt napokban.

 

A szellemi tulajdon tudatos kezelése, jelentősége és védelme köré épülő tananyagok mindenkihez szólnak, legyen szó művészeti, műszaki, gazdasági vagy egyéb tudományos területen tevékenykedőkről.

 

Képzéseik nélkülözhetetlenek azoknak a hallgatóknak, oktatóknak, és szakembereknek, akik munkájuk során kapcsolatban vannak, vagy lesznek szakmai projektekkel, K+F vállalkozásokkal, know-how-val, termékekkel, arculattal; legyen szó akár saját vállalkozásának arculatáról, szoftverekkel és adatbázisokkal, az innovatív megoldásokkal, marketinggel.

 

Az alapfokú, középfokú és e-learning képzések közül előzetes tudásuk és időbeosztásuknak megfelelően választhattak a jelentkezők.

 

További információk:

Dr. Walter Katalin - Technológia Transzfer Iroda vezetője

Tel.: (36 99) 518-269

 

Korábbi FATÁJ cikk a TTI megalakulásáról.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.