FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-03-02

Lign szakvásárok szeptemberben

Úgy tűnik, hogy két hasonló profilú szakvásár is lesz 2011. szeptemberében, melyeknek nevében szerepel a Lign betűsor. Az egyik Sopronban, a másik Budapesten.

 

 

 

A LignoNovum faipari szakvásár 1991-ben indult Sopronban, majd az ugyanott először önálló vásárként szervezett WoodTech csatlakozott hozzá és így együtt 2007-ig a szervezők sok sikeres eseményt tudhattak maguk mögött. Ekkor a LignoNovum-WoodTech új tulajdonoshoz és új helyszínre került, illetve olyan döntés született, hogy 2 évente lesz Budapesten ez a vásár, ami alapján a 2008. és 2010. évi után 2012-ben lenne a következő.

 

A sokak által röviden Ligno-nak nevezett vásár Budapestre költözésének eldöntésekor úgy volt, hogy a páros évek vásárai közti páratlan években az új tulajdonos Sopronban szakmai konferenciákat és szaktalálkozót szervez. Sopron városa - több helyi erő támogatásával - azonban másként döntött és létrehozta az innoLignum-Sopront, mely szakvásár és rendezvénysorozat, évenkénti eseményként.

 

2011. meglepetése volt a Ligno szervezőjének körlevele tavaly Karácsony előtt: Meglepetés karácsonyra - LignoNovum 2011. október bejelentésével. Tehát 2011-től megszűnik az éppen hogy csak bevezetett új rend, a kétévenkénti időköz, és a szervező szándéka szerint ismét évenkénti lesz a LignoNovum. Február közepén aztán értesítést kaptunk mi is a pontos időpontról, amely: 2011. szeptember 21-24. Ez egyben évforduló is lesz a vásár történetében, hiszen a 20. alkalom van soron.

 

Az innoLignum-Sopron szervezője sosem siette el a soron következő vásár időpontjának meghirdetését, így tett az idén is, tehát pontos dátumközlése február közepén még nem volt. Időnként visszatérve, ma azt vettem észre honlapjukon, hogy - bár a böngésző ablak élében még 2010. áll a lap címeként - a fejbannerben már látható az idei dátum: 2011. szeptember 8-10. Végül is erre lehetett számítani, de nem volt még meghirdetve, illetve külön értesítést nem kaptunk róla.

 

Nos, érdekes lesz, hogy hova vezet ez. Szeptemberben két hét eltéréssel két hazai városban két nagyon hasonló tartalmú szakvásár, miközben a gazdaság ugyan mutat már apró kedvező jeleket, de még messze nem pörgött fel eme egymást közvetlen követő ráduplázáshoz. A kiállítások erdészeti részében Sopron irányában eltolódás volt tapasztalható. Budapesten 2008. évihez képest lényegesen kevesebb erdészeti témájú kiállító volt 2010-ben. Ugyanakkor Sopronban egyre több az erdészeti kiállító. A Budapestre költözést a nagy faipari gépesek csoportja szorgalmazta, így ők Sopronból elmaradtak 2008-tól. Az átfedés tehát nem teljes, mégis létezik.

 

Az utóbbi években megfigyelhető a házivásárok felé fordulás is, így akár az is elképzelhető: lesz olyan kiállító, amely otthon állít ki, tehát egyik vásárban sem, hanem a házivásárán. Kíváncsian várjuk, hogy a kiállítók - köztük is különösen a 2008-as változást kikényszerítő nagygépesek - mit szólnak e fejleményekhez, melyik cég melyik lehetőség mellett fog dönteni.

A dátumokon elgondolkodott: MM

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.