FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-03-01

Szakmai életműdíjat kapott Kurusa László

A Faipari Tudományos Egyesület a közelmúltban Fáy Mihály-életműdíjjal ismerte el Kurusa László eddigi szakmai-tudományos tevékenységét.


A nyugdíjas szakembert a megyében és azon túl is sokan mint a Zala Bútorgyár, majd részvénytársaság egykori vezérigazgatójaként ismerték. 1969-ben végzett a soproni Erdészeti és Faipari Egyetemen okleveles faipari mérnökként, majd 1971-ben került a hazai bútoripar egyik legnagyobb cégéhez, a Zala Bútorgyárhoz, amelyet 1986-tól 2002-ig irányított. Több, országosan ismert bútorcsaládot tervezett, számos publikációt közölt a bútoriparról. Szellemi szerzője a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszternek, ma a klaszterbizottság társelnöke.

 

- Nem rózsás az iparág jelenlegi helyzete, hiszen a bútor, mint tartós fogyasztási cikk, megérezte a válságot. Azonban nem kell feladnunk a küzdelmet. Az európai, azon belül a magyar fafajok a bútorgyártás számára olyan értékes alapanyagot képeznek, amit a keletiek is sokszor importáltak. Amit igazán problémának látok, az, hogy ha a nagyobb felvevő piacokat nem tudjuk olyan mennyiségű bútorral kielégíteni, amit csak a bútoriparban dolgozó vállalkozók összefogásával lehet elképzelni, akkor mások elfoglalják ezeket a piacokat. Például a német piac volt a legerősebb felvevőnk, és miután sok jelentős hazai cég megszűnt, a helyükre a lengyelek mentek be. Ebben a helyzetben nagy jelentősége lehetne a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszternek. A klaszteren belül az előállítási folyamatok bizonyos szakaszait elvégeznék az egyes vállalkozók, és ennek eredményeként olyan erős, nagyobb programokat is végrehajtani képes háttéripar jöhetne létre, amely biztosíthatná a folyamatos ellátást. Most is lenne igény a magyar bútorra, úgy gondolom, még ma is jól csengenek a régi márkanevek, az emberek még mindig emlékeznek rájuk - mondta többek között Kurusa László.

 

 

Forrás: Zalai Hírlap

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.