FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-28

Hálószobakörkép Kölnből - trendek és tapasztalatok röviden

A 2011. január 19. és 23. között Kölnben megrendezett imm cologne és LivingKitchen a világ legrangosabb bútoripari kiállítása. Az összesen 138.000 látogatót fogadó, több, mint 1200 kiállítót jegyző kiállítás egyik legsikeresebb szekciója ebben az évben is a hálószoba köré szerveződött.

A "természetes" és "egészséges" jelzőkkel tematizálható kiállításon a közép- és felsőkategóriás hálószobai termékek gyártói képviseltették magukat. A kiállítás egyik fontos tanulsága, hogy a gyártók marketingmunkájuk szerves részeként kezelik a környezettudatosság kérdését: sokan közülük külső forrásból származó tanúsítványokkal igazolják, hogy mind az általuk használt alapanyagok, mind pedig az általuk alkalmazott gyártástechnológiai folyamatok megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak.

A termékek úgynevezett ökológiai lábnyoma mellett gondos figyelem jut a kommunikációban használt kifejezésekre is: hazánkkal ellentétben a gyártók például a 100% natúr jelzőt csak és kizárólag a kiváló minőségű, igazoltan organikus alapanyagokból készített termékek vonatkozásában használják. További érdekesség, hogy egyre népszerűbbek a teljes egészében fémmentes fekhelyek, azaz egyrészt az olyan matracok, amelyek a fémrugók helyett lécesbetéttel vagy fa rugózattal biztosítják a fekhely rugalmasságát, illetve azok az ágykeretek, amelyek a fém csavarok és összekötő szegmensek helyett csak és kizárólag fa elemekből építkeznek.

A felvonultatott párna- és matracalapanyagok között a hazánkban is elterjedt hideghabokat, memory habokat, illetve natúr latexet láthattuk viszont. Igazán szembetűnő érdekesség talán csak a hideghabok esetén jelenkezett: a korábbi évekkel ellentétben a hideghab, mint alapanyag megjelent a luxusmatracok szegmensében is. A hazai kínálathoz szokott látogató a legnagyobb eltérést a fekhelyek puhaságában tapasztalhatta: a hazai közhiedelemben tévesen meggyökerezett "kemény matrac a jó matrac" mondásra rácáfolva kifejezetten puha matracokkal, és azzal a találó szlogennel találkoztunk, hogy "nem az ágyon, hanem az ágyban alszunk". A hazai matrackínálathoz képest további újdonságként könyvelhettük el az úgynevezett fedőmatracok népszerűségét is: szinte valamennyi gyártó a fekhely részeként kínálja a fedőmatracot, amelynek alkalmazásával egyrészt személyre szabottan beállítható a fekhely felületi puhasága, másrészt elhasználódás esetén első lépésben elég csak azt, azaz a legfelső réteget kicserélni.

Végezetül pedig essen szó a dizájnról: a hálószobai termékek gyártói az egészséges és pihentető alvás ismérvei mellett az elmúlt években komoly ismeretekre tettek szert a vásárlók vizuális befolyásolása terén is. Legalább is erről tanúskodnak a 2011-es hálószobai kollekciók, amelyek mind színhasználatukkal, mind pedig egyedi formavilágukkal hátat fordítanak a megszokottaknak.

Fotók - szöveg: Bio-Textima Kft.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.