FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-25

Máricus 17-én nyit a FEHOVA

A Hungexpo területén rendezett 18. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállításon a Magyar Fejlesztési Bank Agrár- és Zöldbank Főigazgatóságához tartozó 22 erdészeti társaság, először a FEHOVA történetében, közös standon mutatkozik be egységes arculattal és megjelenéssel.

A kiállítás legnagyobb résztvevőjeként egy 670 m2-es látványos körpavilonban mutatják be az ország legjelentősebb vadászterületein folyó vadgazdálkodásuk és az ezzel párhuzamosan folytatott természetvédelmi tevékenységük kimagasló eredményeit.

 

A Kárpát-medence vadászainak és horgászainak nagyszabású találkozóján újdonságokat, felejthetetlen programokat, gyönyörű standokat és akciókat kínálunk látogatóinknak!

 

Ízelítő a programokból:

"Magyarok Ázsia vadászösvényein" trófea bemutató együtt a Nadler kiállítással

A Fehova alatt az A pavilon éke lesz a 48 hihetetlen trófea, melyből 23 Ázsiából, 25 pedig Magyarországról érkezik a kiállításra.

 

Szenzáció! Portugáliából érkezik hozzánk a világ legnagyobb mobil akváriuma, mely 22.400 liter víz tárolására alkalmas. Az akváriumot Magyarország halai teszik majd színesebbé és érdekesebbé, valamint a versenyek, melyeket partnereink segítségével szervezünk. A bátrak összemérhetik tudásukat a profikkal a horgászversenyen. Ki fogja ki hamarabb a halat? Terveink között szerepel, hogy vadászkutya bemutatót szervezünk a mélyvízben, melyen a négylábúak megmutatják magukat munka közben.

 

Megújult arculattal az állami erdészetek

Az előző évekhez képest új külsővel, új standokkal jelenik meg a 22 állami erdészet az MFB és a HM Budapesti Erdőgazdaság összefogásával. Az erdészeteket, mint tisztást határoló erdőt látatja majd a nagyközönség, miközben Vivaldi muzsikája fokozza az erdei hangulatot.

 

HUNGEXPO KUPA Koronglövészeti Verseny

2011-ben először szervezünk HUNGEXPO KUPA Koronglövészeti Versenyt, melynek fővédnökei az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet. Várjuk azon lelkes versenyzők jelentkezését, akik saját jogon rendelkeznek fegyvertartási engedéllyel, és szeretnék megmutatni tudományukat a FeHoVa látogatóinak.

 

Vadászkutya szépségverseny

A szépséges négylábúakat felvonultató verseny mellett, ügyességi bemutatók, agárfuttatás, fajta bemutatás, sólyomröptetés csábítja majd a közönséget. Az A Vadászkutya magazin segítségével kutya divatbemutatót is tervezünk.

 

Agárfuttatás, kutya-kvíz

Szebbnél szebb, okosabbnál okosabb és ügyesebbnél ügyesebb négylábúak bizonyítják majd be, hogy nem véletlenül ők az emberek legjobb barátai. A gyerekek külön figyelmet kapnak majd a kutyás programok alatt. Vetélkedők várnak rájuk, melyek során kiderül, mit tudnak a házi kedvencekről. A jó válaszokat ajándékokkal jutalmazzuk! Így játékos formában tanulhatnak meg mindent, ami a kutyák életével, a kutyatartással kapcsolatos, de szó lesz a különböző fajták származásáról, sajátosságairól is.

 

A "Szlovák bemutató trófeákkal" betekintést enged Szlovákia vadászati, kulturális és gasztronómiai jelenébe tánckarral, trófeákkal, szlovák nemzeti ételekkel ismerkedhet minden érdeklődő.

 

Preparátor bemutató

A Diana szakiskola programja, melynek keretén belül preparátor bemutató, fegyverműszerész és vadászpuskaműves bemutató is látható lesz

 

Halászléfőző verseny, kóstolással

Kinek a főztje, szakácsa jobb? Ki nyeri a versenyt: Baja vagy Szeged? Látogatóink a bírák! A helyszínen megkóstolhatják és értékelhetik a két halászlé nagyhatalom főztjeit.

 

"Senior (veterán) szarvasbőgő bajnokok nemzetközi versenye"

Ausztria, szlovákia és Magyarország kijelölt háromfős csapata méri össze tudását nemzetközi zsűri előtt.

 

Vadászkürt találkozó:

Március 19-én, szombaton kerül sor a VKE Magyar Vadászkürt Egylet bemutatójára. Az egy órás műsor tizenegy órakor indul és fellépnek azok az élcsapatok, melyek az elmúlt évben az első magyarországi nemzetközi vadászkürtös versenyen, nemzetközi minősítést szereztek. Bemutatkoznak a szóló kategória győztesei, helyezettei és természetesen itt lesznek a gyerekcsapatok, melyek a magyar vadászkürtös kultúra utánpótlását biztosítják. Az egyórás műsorban több mint hatvan résztvevő fordul meg a színpadon, miközben bemutató jelleggel megszólalnak azok a hangszerek, melyek a nemzetközi versenyeken, a kürtös találkozókon, a vadászünnepeken és az esti terítékeknél, már oly sok kellemes percet szereztek a vadászoknak.

 

Katonai bemutatók, kalasnyikov összeszerelési verseny:

Fegyverügyességi versenyek a FeHOVA-n, a Militarytábor standján naponta 14 és 18 óra között. Ki rak össze leggyorsabban egy kalasnyikovot? És bekötött szemmel? A Fehova alatt kiderül! A verseny mellett lesz harckocsi bemutató és katonai taktikai bemutató is. A standon bárki megnézheti az eredeti PSZH-t egy UAZ terepjárót, illetve minden érdeklődő betekinthet egy katonai körletbe a 70'-es 80-as évekből.

 

Afrika expo

Az Eleven 3D Open vadászíjász verseny és az IFAA Európa Bajnokság mellett a 25-ös pavilonban tekinthetik meg az érdeklődők a fekete kontinens civil szervezeteinek, kereskedelmi szereplőinek kiállítását, fotó- és tárgykiállítással egybekötve.

 

Kedvezményes jegyvásárlás:

Honlapunkon már elővételben válthatók kedvezményes jegyek a kiállításra.

Jegylevásárlási akció:

Kiállítóink hozzájárulásával szeretnénk kedveskedni látogatóinknak. A kiállításra váltott belépőjegyek levásárolhatók a kiállítóknál! (Az akcióban részt vevő kiállítók listájáról és a további részletekről bővebb információ a www.fehova.hu oldalon)

 

Találkozzunk 2011. március 17-20. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban!

 

Sok szeretettel várunk minden kedves barátot, ismerőst, szakembert, érdeklődőt a vadászok, horgászok és természetbarátok leghangulatosabb találkozójára!

 

A FeHoVa csapat

 

Bővebb információ: www.fehova.hu

 

Forrás: Forestpress

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.