FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-24

IV. ZÉRÓ CO2 Fenntartható Építészeti Konferencia

A IV. ZERO CO2 Fenntartható Építészet szakmai konferenciát 2011. március 4-én a Tavaszi Építészeti Fesztivál programsorozat részeként rendezik meg Budapesten, az Építészek Házában (Budapest VIII., Ötpacsirta u. 2., Kós Károly terem.)


A konferencia a 124 országból mintegy 1 millió 300 ezer építész tagot számláló Nemzetközi Építész Szövetség (UIA) "Építészet a Fenntartható Jövőért" munkaprogramjának része, az UIA Fenntartható Tervezési Stratégiájához kapcsolódik. A 2011-es konferencia fővédnöke Dr. Szaló Péter helyettes államtitkár , a Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkársága képviseletében. A konferencia védnöke a Magyar Építőművészek Szövetsége, szervezője a Green Press.

 

A konferencia célja: ezúttal is nulla emisszióra törekvő - a nagyfokú energiahatékonyság és a megújuló források alkalmazása révén -, fenntartható építészeti projekteket mutatunk be. Célunk a környezettudatos gyakorlati példák bemutatásával a fenntartható építészeti stratégiák térnyerésének elősegítése; a nulla emisszióra törekvő építészeti projektek bemutatása.

Ezt a célt nagyfokú energiahatékonysággal, és megújuló források alkalmazásával lehet elérni. A károsanyag-kibocsátás csökkentése azonban nem korlátozódhat csak az üzemeltetésre, az építőanyagok előállítását, szállítását, beépítését és újrahasznosítását is érinti. Teljes életciklusban kell gondolkodni, az előállítás, használat és újrahasznosítás körforgását figyelembe véve. A környezeti fenntarthatóságnak gazdasági és társadalmi fenntarthatósággal kell párosulnia, hiszen az épített környezet létrehozása és fenntartása a gazdaság egyik motorja, mely munkahelyeket teremt, és társadalmi hatása is óriási.

A konferencia fórum is, ahol fenntartható építészet iránt érdeklődő és elkötelezett szakemberek találkozhatnak, s kicserélhetik tapasztalataikat.

 

Célközönség: a konferencia elsősorban építészek, építész társszakmák, építőanyag-gyártók, -forgalmazók, illetve ingatlanfejlesztők, szakpolitikusok figyelmére tart számot, közvetetten azonban a médiának, a nagyközönségnek (épületüzemeltetőknek, lakáshasználóknak stb.) is szól, hiszen a legújabb, energiatakarékos, környezetkímélő - zéró károsanyag-kibocsátású, CO2-semleges - építészeti megoldásokat, technológiákat mutatja be megvalósult projektek, tervek ismertetésén keresztül.

 

A tervezett részletes program itt olvasható!

 

Forrás: ZeroCO2

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.