FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-24

WoodCave - Tervezz (FA)kabátot a pavilonnak!

A Finnagora budapesti finn kulturális és tudományos intézet, valamint a hg.hu építészeti és designmagazin pályázatot hirdet magyar és finn építészhallgatók számára a fa innovatív és kreatív használatával létrejövő köztéri műalkotás, építészeti burkolat létrehozására.


A pályázat célja:

Fából készült dekoráció tervezése egy harminc méter hosszú és három méter magas felületre. A felület a WoodCave fapavilon oldala, amelyben ideiglenes múzeum kap helyet. A felület 2,5x3 méteres modulokból áll össze - a dekorációnak egy modul nagyságon és a teljes felületen működnie kell. A projekt két alapgondolata a fa innovatív építő- és felületképző anyagként való használata, valamint az ideiglenesség és a múzeumi funkció szembeállításából következő önellentmondás.

Tervezz kabátot a pavilonnak! Használd ki a fában rejlő lehetőségeket és a kulturális hasznosítás rejtette gondolatokat. Játssz az anyaggal, a felülettel, a térrel - fűrészelj, égess, hasogass! Használj könnyen hozzáférhető, helyi vagy újrahasznosított faanyagot elképzeléseid megvalósításához.

 

A pályázat jellege és formája:

A pályázat önkéntes és titkos. A pályázaton érvényes hallgatói jogviszonnyal rendelkező magyar és finn egyetemi és főiskolai hallgatók vehetnek részt.

Beküldendő:

A pályamunka megvalósított, 30x30 cm nagyságú részlete, amely a munka megvalósíthatóságát és időtállóságát bizonyítja. Ezen felül a teljes koncepció bemutatása szöveges és képes formában minimum egy, maximum három 30x30 cm-es nagyságú felületen (karton vagy falapon). A pályázat, tekintettel a nemzetközi zsűrire, angol nyelvű: a szöveges leírásokat kérjük angol nyelven elkészíteni.

A pályázat titkos, jelszavas. A pályaművek minden külön darabján a pályázó köteles jelszót feltüntetni, személyes adatait (nevét, életkorát, postai- és e-mailcímét, telefonszámát, valamint egyetemi képzésének helyét) lezárt, jelszóval ellátott borítékban csatolni a pályázathoz. Ennek hiányában a pályázatot nem tudjuk elfogadni.

A zsűri egyéni és csoportos pályázatokat is elfogad, utóbbi esetében a csoport létszáma maximum három fő lehet.

A pályázat zsűrije:

Pokko Lemminkäinen építész, a WoodCave pavilion koncepciójának tervezője

Unto Siikanen építész, az oulu-i egyetem tanára

Markku Tonttila asztalos, a Pro Puu Center igazgatója,

Lahti Kovács Péter DLA építész, a debreceni egyetem docense

Pozsár Péter építész (Új Irány Csoport)

Kovács Dániel művészettörténész, a hg.hu főszerkesztője

 

A pályázat beküldési határideje:

2011. március 25. (a postai bélyegző dátuma, illetve személyes kézbesítés esetén a leadás utolsó napja) A pályaműveket zárt csomagolásban kell eljuttatni a szervezők címére:

Magyarország

Kovács Dániel Ombrello Média Kft. 1033 Budapest, Bogdáni út 1-3.

Finnország

Pokko Lemminkäinen Pro Puu ry Satamakatu 2 A FI-15140 Lahti

 

A pályázat díjazása:

A zsűri által a legjobbnak ítélt pályázatok beküldői a Finnagora szervezésében és finanszírozásával egyhetes finnországi workshopon vehet részt 2011 nyarán Lahti városában, ahol betekintést nyerhet a finn faépítészet elméleti és gyakorlati oldalába, valamint lehetőség nyílik a pályaművek megvalósítására is. A legjobb pályaművek a kiírók szándéka szerint megjelennek majd a 2011-es budapesti Design Héten megvalósítani tervezett pavilonon.

 

Eredményhirdetés:

A pályázat eredményhirdetése a zsűri ülését követően, április közepén történik.

 

További információk: www.hg.hu/woodcave

Forrás: hg.hu

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.