FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-18

Lengyel bútorgyártó neves német bútorgyárat vásárolt

A lengyel, kárpitozott bútorokat gyártó Mebelplast S.A. megvásárolta a Square Four (SQ4) tulajdonában levő leimbachi Weco Kft-t. Az ennek megfelelő szerződések már aláírásra kerültek Frankfurtban.


Az 1988-ban kizárólag lengyel tőkével alapított Mebelplast egyszemélyes részvénytársaság. Olsztynban és Reszelben 2 gyárban 400 dolgozó készíti Lengyelország egyik legnagyobb kárpitozott bútor kollekcióját. A vevő három formatervezési stílusból, 400 modellből és 1000 anyagmintából választhat. Fennállásának első éveiben a cég majdnem kizárólag csak export piacokra gyártott, most viszont a termékeik kétharmadát szállítják csak a nyugat-európai, észak-amerikai és japán piacra. A Mebelplast által gyártott bútorok egyharmada a hazai kereskedőláncon keresztül kerül terjesztésre. A cégnek 16 saját szaküzlete és 7 társüzlete van Lengyelországban. A Mebelplastot Németországban vezető szaküzletek képviselik, ez által jó kép alakult ki a cégről.

 

A Wecot 1954-ben alapították, kiemelkedő megbecsülését kézzel készített egyedi lakberendezési tárgyaival vívta ki magának. Az eladásuk központjában elsősorban a szakmai és egyéni beszerzési szervezetek állnak.

2007 végén az SQ4 kivásárolta a Wecot a fizetésképtelenségből, anyagi és stratégiai támogatással átszervezte, és új pozícióba emelte a piacon. Jelenleg 49 dolgozót foglalkoztatnak. A Mebelplast stratégiai beruházásként tekint a Wecora, ezzel az erős márkával, valamint a Varianta, Cubic és Activ termékcsoportokkal erősíteni szeretné saját termékeit.

Lewin Berner, a Square Four ügyvezetője így nyilatkozott: "Örülünk neki, hogy a Weco új otthonra talált egy stratégiai befektetőnél, aki a cégnek és a munkaerőnek is új, érdekes kilátásokat tár fel."

 

"Nagy lehetőséget látunk az együttműködésben mindkét vállalkozás számára.", mondta el Marek Kolakowski, a Mebelplast ügyvezetője és tulajdonosa, aszerződés aláírásának alkalmából.

 

"A Weco németországi központját friss tőkével lehet biztosítani, a Mebelplast pedig ki tudja szélesíteni termékválasztékát bel- és külföldön egyaránt, valamint még jobban kiépíti pozícióját a Német bútorkereskedelemben. A két márka kiegészíti egymást, valamint ez a kötelezettségvállalás megnyitja a Weco számára a kelet-európai gyarapodó piacra vezető utat.'


Forrás:
Möbelmarkt
Szakfordítás:
Szigeti Krisztián - marketing manager, Csiba Kft

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.