FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-17

21 iszapkárosult családon segít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Quattro Mobili

Eredményesen zárult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) és a Quattro Mobili első együttműködése: 2011. január 21-29. között összesen 21 használt, de jó állapotban lévő ülőgarnitúrát ajánlottak fel a Quattro Mobili vásárlói a vörösiszap katasztrófa károsultjainak.

A bútorok várhatóan 2011 márciusában érkeznek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti központi raktárába, ahonnan folyamatosan szállítják majd ki a kanapékat a rászorulóknak Devecserre és Kolontárra.

 

A Quattro Mobili valamennyi vásárlójának, aki megunt, de jó állapotú kanapéját a MMSZ-en keresztül a vörösiszap-katasztrófa érintettjeinek ajánlotta fel, új vásárlása esetén 15% árengedményt biztosított január végén. Így a használt bútordarabok jótékony célt szolgálnak, hiszen a MMSZ közreműködésével tovább élhetnek a vörösiszap károsultak devecseri vagy kolontári otthonában.

 

Az új bútordarabot a Quattro Mobili partnere, a Sprintcamion Zrt. szállítja ki a tulajdonoshoz az ország egész területén. Ekkor kerül sor a régi kanapé vagy ülőgarnitúra begyűjtésére is. Ezt követően a vörösiszap károsultak számára felajánlott bútordarabok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat központi, budapesti raktárába érkeznek. Az együttműködés keretében összegyűlt, megfelelő állapotú kanapékat folyamatosan juttatják el a vörösiszap katasztrófától sújtott Devecser és Kolontár rászoruló családjaihoz.

 

"Örömünkre szolgál, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal első alkalommal kialakított együttműködésünk eredményesen zárult. Külön szeretném megköszönni vásárlóinknak, hogy a szeretett bútordarabok felajánlásával hozzájárultak a vörösiszap katasztrófa áldozatainak otthonteremtéséhez. Bízunk benne, hogy hasonló kezdeményezésekkel a jövőben is szerepet tudunk vállalni a rászorulók megsegítésében." - nyilatkozta Forrás Ákos, a Quattro Mobili ügyvezető igazgatója.

 

"A vörösiszap katasztrófa károsultjainak jelenleg fedél van a fejük felett, de hamarosan elérkezik az idő, amikor új otthonokba költözhetnek, melynek berendezéséről többnyire magunknak kell gondoskodniuk.* A Quattro Mobili bútoráruházzal folytatott együttműködésünk kiváló példa arra, hogy még hónapokkal a katasztrófa után is szükség van segítségre." - nyilatkozta Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

Forrás: QuattroMobili Kft. (x)

 

* FATÁJ kiegészítés: a térség károsultjainak megsemmisült bútorait a Magyar Állam az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon keresztül kárenyhítés/kártalanítás jogcímen, az ezt igénylőknek kifizeti, majd ezek lezárultával annak költségeit, az egyéb helyreállítási költségekkel egyetemben, a károkozótól igyekszik visszaszerezni. Hasonló az eljárás a lakhatalanná vált ingatlanok esetében is.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.