FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-17

Tarolt a magyar farugós matrac a kölni bútoripari kiállításon

A szakmai közönség elismerése mellett a német Belügyminisztérium és a Német Formatervezési Tanács által alapított Beltéri Innovációs Díjat is sikerült besöpörnie a világ legrangosabb bútoripari kiállításán annak a magyar fejlesztésű matraccsaládnak, amely a világon elsőként fából készült spirálrugókkal kerül forgalomba.

A természetes anyagok és az egészséges pihenés térhódításával egyre népszerűbbé váló, úgynevezett fémmentes fekhelyek szegmensében valódi újdonsággal jelentkezett a magyar gyártó: találmányában ugyanis a fémből készített rugózatot egyedülálló módon farugók váltják fel, ráadásul a gőzölt és tömörített bükkfából készített spriálrugók a fémből készült társaikhoz képest háromszor hosszabb élettartamot garantálnak. A német, angol, olasz és japán szakemberekből álló zsűri az ötlet mellett a felvonultatott technológiai bravúrt is díjazta: a világon ugyanis soha, senki nem készített még fából spirálrugót, ahogy fekhely sem készült még fa spirálrugók felhasználásával.

Az egyedülálló ötlet nyomán megszületett farugós matraccsalád további előnye, hogy a fém rugózat kiiktatásával a matrac nem gyűjti össze, s nem erősíti fel a lakókörnyezet elektromágneses sugarait, a fából készült rugózat viszont ugyanolyan rugalmas alátámasztást biztosít, mint a klasszikus matracokban használt fém rugózat.

A matracújdonságot jegyző Bio-Textima Kft. a múltban már több újdonsággal is előrukkolt, hálószobai termékeit több BNV Nagydíjjal is elismerték már. Az eddig 15 hazai és nemzetközi díjjal jutalmazott családi vállalkozás számára a Kölnben átvett díj a farugós matraccsalád kifejlesztésére fordított energia elismerése mellett egy újabb mérföldkövet is jelent: eddig ugyanis egyetlen magyar matracgyártó sem tudta megvetni a lábát a felsőkategóriás matracok nemzetközi piacán.

 

További információk:

Vörös Gábor - kereskedelmi vezető

Bio-Textima Kft.

Tel.: +36 (96) 271 259

Mobil: +36 (20) 915 1369

 

A farugós matrac első bemutatkozása a FATÁJ felületén (2009-12-18).

Fotók - szöveg: Bio-Textima Kft. (x)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.