FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-14

Magyar gyártók készítik az iszapömlés károsultjainak bútorait

A Magyar Bútor és Faipari Szövetség bútorgyártó tagcégei készítik el a vörösiszap-károsultak új otthonainak lakberendezési tárgyait.


Nagy Anna kormányszóvivő és dr. Bakondi György Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a bútor-bemutatóterem sajtónyilvános szemléjén

A vörösiszap károsultak ingóságainak pótlását segíti a most megnyílt bemutatóterem Devecser központjában. A Magyar Bútor és Faipari Szövetség által összeállított termékkínálat lehetővé teszi, hogy a károsult lakosság igénye, ízlése és lehetősége szerint válassza meg új otthona berendezési tárgyait.

A választást, a termékeket részletesen bemutató, katalógus is segíti, mivel a teljes kínálat nem jelenik meg a Bem utcai bemutatóteremben.


Wilheim Gábor, a Bútorszövetség elnöke, bemutatja a Bem utcai bútor-bemutatótermet

A választékban szerepel: ülőbútorokból 8 féle modell; étkezőbútorok pác- és szövetválasztékkal; nappali szekrények többféle összeállításban, elemválasztékkal; hálószoba-, gyermekszoba-, konyha- és kiegészítő bútorok (éjjeliszekrény, előszobafal, tv állvány stb.)

Az árak minden esetben a károsultakhoz leszállítva és beszerelve értendők! Néhány példa a teljesség igénye nélkül:

Étkezőszékek (28 modell) - 7.500 Ft-tól

Étkezőasztalok - 25.000 Ft-tól

Ülőgarnitúra összeállítások (8 modell, akár elemenként is):

Sarokgarnitúra: 196.000 Ft-tól,

Fotelek: 48.000 Ft-tól,

Kétüléses kapané: 61.000 Ft-tól.

Ruhásszekrény: 34-45.000 Ft mérettől függően

Nappaliszekrény összeállítások (6 modell, elemválasztékkal): 90.000 Ft-tól kaphatók.

A korpuszbútorok többféle színben rendelhetők, ABS élzárással, korszerű vasalatokkal készülnek, a kárpitos termékek szövet és bőr bevonóanyagai igen széles választékban állnak rendelkezésre.

 

A helyi Önkormányzat által kiállított dokumentum rögzíti a károsultaknak megítélt összeget, melyet bútoraik pótlására fordíthatnak. A károsultak - az ingóságokra vonatkozó jogosultságuk igazolását követően - előre egyeztetett időpontban tudnak választani a termékek közül.

 

A lakossággal az időpontok egyeztetése folyamatban van.

A kiválasztást lakberendező szakemberek segítik. Ezt követően a hazai gyártóknak 30 nap áll rendelkezésre, hogy a bútorokat legyártsák, a károsult lakosság otthonaiba leszállítsák és beszereljék.

A termékeket olyan nagy múltú hazai bútorgyártó cégek - a szövetség tagjai - állítják elő, amelyek korszerű technológiai felkészültségük okán alkalmasak arra, hogy rövid idő alatt, a teljes károsult lakosságot kiszolgálják.

A gyártó cégek az ország minden részéről szállítják termékeiket. (Mátészalkától Nagykanizsáig)

 

A bemutatóterem nemcsak az igényfelmérés helyszínéül szolgál, de kiváló lehetőséget nyújt arra is, hogy a lakosság a termékeket megtekintve, kipróbálva döntsön otthonának berendezési tárgyairól.

 

Forrás: MBFSZ

FATÁJ kiegészítés: a FATÁJ-nak és MTI-nek elküldött anyagot számos média átvette: hir3; InfoRádió; délmagyar; galamus; kisalföld; szórakoztató.hu; SzegedInfo; Hírfal; NapiHírKereső; PécsiStop; Stop.hu; NaplóOnline; Vörösiszapkárosultak; OrszágosKatasztrófavédelmiFőigazgatóság;

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.