FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-10

Új generációs tömör parketták Amszterdamból

A Bolefloor holland gyártó bevezeti a világ első ipari méretekben gyártott keményfa padlóburkolatát olyan elemekből, amelyek a fa természetes növekedésének vonalát követik. A gyártó és a gyártmány neve egyaránt a farönk nyugati nyelvterületen megszokott elnevezéséből ered (boule, bole).


A bolefloor cég az idei hannoveri Domotex szakvásárt (2011. 01. 14-17.) választotta termékének világpiaci bevezetésére. A padlóburkoló lapok vonalvezetése teljesen új formát és új gyártási eljárást jelent a szakágban. Ahogy két fa nem hasonlíthat egymásra, úgy két padlóburkoló elem sem.

 

Mindmáig csak néhány erre szakosodott mesterember gyártott ilyen padlóburkolatot. A bolefloor megjelenésével ez megváltozott. Az új technológiai eljárás kombinálja egymással a burkolólapok vonalvezetésének szkennelését, a vágásoptimáló algoritmust és az egyik finnországi műszaki automatizálásra szakosodott cég másik három szoftverfejlesztővel és a Tallini Műszaki Egyetem Számítástechnikai Tanszékével együttesen kifejlesztett járólap tervező szoftverét. A bolefloor ezáltal teljesen új megvilágításba helyezi a padlóburkolat gyártását. Az alapanyag felhasználásnál sokkal nagyobb hatékonyságot ér el, mint a szélezett fűrészáruból készült járólapok esetében, miáltal az erdővagyon hasznosulása is megnő.

Minden helyiségnek különböző megjelenés

Mindenki, aki látja, a küllemi megjelenés finomságára csodálkozik rá. A természetes növekedésnek megfelelő vonalvezetés a padlófelületen végigpillantva nem csupán a szemet gyönyörködteti, hanem a természetes megjelenést is tudatosítja. A padlóburkolat egyaránt alkalmas magánházakba és középületekbe. Lehet szó túristaházakról, szállodákról, fedett fürdőről, vendéglőről, irodáról, színházról, múzeumról vagy eladóhelyiségről, a bolefloor mindenütt bensőséges és természetes környezetet teremthet. Jelenleg minden minőségben gyártják tölgyből (Select, Natural, Rustic), de 2011. nyarára más fafajok is megjelennek majd a piacon.

 

A padlóburkoló lapok jelenleg 240 cm hosszban, 15-30 cm szélességben és 21 mm vastagságban készülnek. 2011. nyarától 13 mm vastag lapok is piacra kerülnek.


Forrás:
IHB
Szakfordítás:
Ternóczi Endre - okl. erdőmérnök honlap: Poliglott Szakfordítói Iroda

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.