FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-10

Elkészüt a 6. magyar minősített passzívház

Pátyon épült fel a 6-ik minősített passzívház, melyet Sinóros-Szabó Balázs (Aktív Passzív Stúdió Kft.) tervezett. Azon túl hogy öröm ilyen híreket kapni, ez a ház egyben áttörés is a korábbi passzívházakhoz képest.


Erre már nem lehet olyan címkéket ragasztani, hogy azért ilyen, mert passzívház. Ez építészetileg egy igazán magas színvonalú alkotás, amihez csak gratulálni lehet. Ha ilyen házból sok épülne, mindenki számára átértékelődne a passzívház fogalma és vonzóbbá válhatna. Lám mégsem a technológia teszi csúnyává a házakat, mégiscsak lehet építészetileg is magas színvonalút létrehozni!

Két éve egy fiatal pár keresett meg, hogy tervezzek nekik passzívházat. Lényegébe szabad kezet adtak, csak annyit kértek, hogy a ház legyen modern, lapos tetős, egyedi, "amilyen másnak nincs".

A helyszín adott volt, a tulajdonos jó szemmel választotta ki az ideális telket házukhoz. De adott volt természetesen a helyi szabályozás is, szigorú építménymagassági előírással, kötött tetőhajlásszöggel. Az épületre magas tetőt kellett tervezni.

Kezdetét vette a tervezés, melyben ideális partnerek voltak Megrendelőim. Hosszas modellezés, formakeresés során alakult ki a ház sajátos hangulata. Napról napra fejlődött, módosult, finomodott a forma, folyamatosan nyomon kellett követnem a ház energiamérlegét a PHPP programmal, a passzívház tervezés alapjait, ajánlásait mindvégig be kellett tartani. Az ideális tájolás adott volt, a felület/térfogat arányt kellett a szükséges keretek közt tartani. Végül elnyerte az épület a végső, egyedi, szoborszerű megjelenését. Két fehér tördelt tömeg és egy középső fa tömb összefonódásából áll az épület.

A fiatal pár tavasszal költözött be pár napos babájukkal a házba. A déli üvegfelületek árnyékolása még nem teljes, ennek ellenére a nyári hónapok tapasztalatai igen pozitívak, Hamarosan kiderül, hogyan bizonyít az épület a téli hónapokat.

A pátyi passzívház tanulságként szolgál, hogy a passzívház sok-sok előírása, ajánlása nem jár feltétlen formai megkötéssel és egyben cáfolja a passzívházakra oly sokszor aggatott "kocka ház" jelzőt.

Az épület megkapta a Darmstadti Passzívház Intézet "minőségellenőrzött passzívház" tanúsítást.

 

Forrás: koos.hu

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.