FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-10

Brikettálás - Briklis újdonságok

A környezetbarát hulladékfeldolgozás egy nagyon fontos lépés ökoszisztémánk megóvása érdekében. Mivel a hulladékkezelés ára egyre növekszik, érdemes olyan megoldások után nézni, amelyek lehetővé teszik az újrahasznosítást, könnyebb szállítást és tárolást.

A feldolgozás rendkívül széles felhasználhatósági körét testesíti meg a brikettálás. A Cseh Briklis cég élenjáró a hulladék feldolgozó berendezések tervezésében és gyártásában, gépeik Európa szerte megtalálhatók. Megújult termékválasztékukban mindegyik gép 3. generációs PLC vezérlést kapott, valamint kizárólag európai gyártású, minőségi alkatrészek kerülnek beépítésre. A brikettáló gépek segítségével a forgács tárolási térfogata akár 90 %-kal csökkenthető, valamint a porkibocsájtás mértéke is elenyésző. A hidraulikus préselési technika lehetővé teszi a kötőanyag teljes mellőzését, így különösen környezetbarát brikettet kapunk.

 

Sokoldalú és jól felszerelt gépeik nagy választéka alkalmas kisipari műhelyek és nagy létesítmények számára egyaránt, legyen szó akár faforgács, fémforgács, vagy fém hulladék feldolgozásáról. Ezek a hidraulikus brikettálók minden szempontból előnyös befektetésnek bizonyulnak, mivel alacsony a kopásuk, a fenntartási költségük, valamint az áram fogyasztásuk is, viszont technikai felszereltségükhöz tartozik a számítógép által vezérelt adagoló, az automatikus préselési erő szabályozás, valamint a tartályban elhelyezkedő minimum és maximum szint érzékelő. A BrikStar sorozat modelljeinek széles skálája a 25 kg/h teljesítménytől egészen a 400 kg/h teljesítményig terjed. Külön említésre méltó az újonnan megjelent BrikStar Magnum, ez a széria a kereskedelmi termelésre van kiélezve a maga 250 - 500 kg/h teljesítményével, valamint ez az első olyan gép, amely brikett blokkot állít elő.

A Briklis nemcsak különálló gépeket gyárt, a lehetőség adott szállítószalaggal ellátott rendszerek, és komplett szárító rendszerek összeállítására is a vevő igényeinek megfelelően.

 

Összességében tehát a Briklis brikettáló prései minden kategóriában és méretben maximálisan megállják helyüket, szolgálva ezzel a vevők teljes körű megelégedését. Az új széria bemutató gépei már megtekinthetők a Csiba Kft. bemutatótermében. Amennyiben több információt szeretne megtudni az említett gépekről, kérjük látogasson el hozzánk, vagy tekintse meg honlapunkat: www.csiba.hu.

Szigeti Krisztián - Csiba Kft. (x)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.