FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-08

Pápai Gábor az Év szakújságírója - 2010

Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára január 31-én hétfőn Budapesten, a Vajdahunyadvárban nyitotta meg az idei mezőgazdasági könyvhónapot. Ebből az alkalomból adták át az Év szakújságírója 2010 díjat is, melyet az Erdészeti Lapok főszerkesztője, Pápai Gábor kapott.


"A szakkönyvek és szakfolyóiratok jelentős segítséget adhatnak a gazdálkodóknak a válságból való kilábaláshoz" - hangoztatta Ángyán József a megnyitón. Egyben jelezte: a magyar mezőgazdaság és vidék súlyos helyzetben van, nagyarányú piacvesztést szenvedett el az elmúlt években. E helyzet orvoslásának egyik módja lehet, hogy a gazdálkodók hasznosítják az oktatás és a kutatás eredményeit, és többet forgatják a szakirodalmat, azaz a könyveket és a folyóiratokat. Az államtitkár megnyitó beszédében felhívta a figyelmet, hogy jelenleg a Magyar Agrárkamarán keresztül támogatják az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében a mezőgazdasági szakkönyv- és szakfolyóirat-kiadást. Erre az idén 120 millió forint áll rendelkezésre. Reményei szerint az idei minisztériumi költségvetés pontosítása után nem elképzelhetetlen, hogy újabb forrásokat is találnak e terület finanszírozására.

 

Lelkes Lajos, a Mezőgazda Könyvkiadó vezetője arról beszélt, hogy az utóbbi években folyamatosan csökken a mezőgazdasági szakkönyv- és a szakfolyóirat-kiadás példányszáma és bevétele is. A példányszámok és a megjelentetett címek mennyisége is a kritikus határ körül mozog. Bár évente mintegy 100 új szakkönyv jelenik meg a magyar piacon, ám ennek jó része utánnyomás. Az újdonságok aránya már a 30 százalékot sem éri el. A kiadó vezetője szerint ezen a helyzeten mindenképp változtatni kell, mivel a szakmai könyvek és a folyóiratok közvetítik a naprakész tudást a gyakorló szakembereknek.

 

A mezőgazdasági könyvhónap ünnepi rendezvényrésze volt az év szerzője, az év boros könyve továbbá az év szakújságírója díjak átadása. Az utóbbi kategóriában - 20 éves szerkesztői munkásságának elismeréséül - az Országos Erdészeti Egyesület szakfolyóiratának, az Erdészeti Lapoknak a főszerkesztője, Pápai Gábor vehette át a nívós kitüntetést, Hájós László a Magyar Mezőgazdaság Kiadó Kft. ügyvezető igazgatójától.

Forrás: OEE

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.