FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-04

Aprítási megoldások kicsiknek és nagyoknak

Az 1976-ban alapított Pezzolato cég kimagasló minőségű termékeinek köszönheti, hogy mostanra már vezető pozíciót tölt be a faipari gépgyártók között Európában. Az Olasz cég nagy hangsúlyt fektet a folyamatos fejlődére, ezért bevételük egy részét állandó kutatásba fektetik, szem előtt tartva a vevők folyamatosan változó igényeit.

A Pezzolato magyarországi képviseletét ellátó Csiba Kft. számára is fontos, hogy ügyfeleinek mindig testreszabott megoldást kínáljon, legyen szó akár üzemi méretű beruházásról, akár megújuló energiaforrásokhoz kapcsolódó gépi fejlesztésekről.

A Greenline termékcsoport az utóbbi kategóriában is használatos aprítógépek széles választékát tárja elénk, a különböző méretű és teljesítményű gépek közül mindenki megtalálja a saját igényeinek legmegfelelőbbet. A H szériás tárcsás aprítók kézenfekvő megoldást nyújtanak a privát felhasználókon kívül az erdő és mezőgazdaságok, borászatok, kertépítő cégek és önkormányzatok számára, mivel kis átmérőjű ágakat, bokor nyesedékeket is képesek egyenletesen felaprítani, a végtermék pedig tökéletesen alkalmas a forgács tüzelésű fűtésrendszerek táplálására, valamint pellet előállítására.

A szerkezet felépítése ugyanolyan masszív és megbízható, mint a PZ széria modelljei, melyek a térfogat csökkentésre, a gyors és egyben minőségi feldolgozásra vannak kiképezve. A PZ széria 7 modellt különböztet meg teljesítményük és méretük alapján, a legkisebb 2-3, míg a legnagyobb 20-25 m3 anyag feldolgozására képes óránként. A PZ 250-es a legnagyobb ebben a szériában, méreteinek és a nagy adagoló nyílásnak köszönhetően hatalmas dolgokat lehet egyben feldolgozni, akár kivágott egész fákat is 250 mm-es törzsátmérőig.

A PZ széria bő választéka egyaránt kihasználható magánszemélyek számára, és a nagyobb szolgáltató cégek, kiterjedt gazdaságok számára is. A Pezzolato ipari használatra tervezett dobaprítói a PTH szériában kaptak helyet, a normál kivitelű dobaprítók 20-150 m3 óránkénti teljesítményre képesek, azonban a különleges kiadású szériák, a Custom modellek még ennél jóval többre is. Különböző meghajtási módokat választhatunk az opcionális kardán hajtáson kívül, legyen ez akár elektromos motor, vagy például a PTH 1000/1000-es modell esetében egy 590 lóerős dízel motor.

A Pezzolato aprítógépek fel vannak szerelve egy biztonsági elektronikával, mely szabályozza az anyag bevitelét a rendelkezésre álló teljesítménynek megfelelően, így megakadályozza az esetleges túlterhelését vagy eltömődését, valamint minden dízel motorral szerelt típusnak megfordítható a ventilátor forgásiránya, ezzel segítve a hűtő tisztítását.

Minden Pezzolato aprító gép megrendelhető több különböző kivitelben, telepített gépként, vontatható egy vagy két tengelyes alvázzal, a Custom modellek esetében pedig négytengelyes teherautóra szerelve. A cég minden gépe magán viseli a CE jelzést, és megfelel az EU gépszabvány irányelveinek, ezzel is biztosítva a vevők megelégedését, valamint igényeiknek teljes körű kielégítését.

Szigeti Krisztián - Csiba Kft. (x)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.