FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-01

Szlovákia - leépítések az állami erdészetnél

A Szlovák Erdők állami vállalatnak kevesebb alkalmazottal kell beérnie, akik szakmailag és erkölcsileg is magasabb szintet képviselnek, és a fizetésük is magasabb lesz.


Állítja mindezt az erdőgazdálkodás vezérigazgatói tisztségére pályázó Ján Mičovský. "Azoknak, akik nem váltak be vagy hibáztak, távozniuk kell. A döntő fontosságú munkahelyeket fiatalokkal kell betölteni. Az erdőknek és az erdőgazdálkodásnak is odaadó erdészekre van szüksége, olyanokra, akik képesek és eléggé bátrak is a dolgok megváltoztatására, és teljes erőbedobással vetik bele magukat a munkába. Támogatni kell a kiemelkedően jó diákokat, és fel kell venni őket. Radikálisan csökkenteni kell az irányító szervek létszámát - az erdészeti üzemekét 26-ról 10-re, az erdőigazgatóságokat 156-ról 120-ra, a körzetekét 1005-ről 500-ra. A legalsó szinten viszont több munkás kézre lesz szükség" - mondta Mičovský.

 

Mičovský szerint az erdészeket kihívás elé állítja az, hogy az erdőket fel kell készíteni a klímaváltozásra, a biológiai és a gazdasági változásokra. "Olyan gazdálkodásra van szükség, ami lehetővé teszi, hogy az erdő a lehető legtermészetesebb, legmaradandóbb, legellenállóbb legyen a kártevőkkel és pl. az árvizekkel szemben is. Az átmenet évtizedekig eltarthat, ezért azonnal el kell kezdeni" - mondta.

 

El szeretné érni azt is, hogy a valós befektetések állását szoftverek ellenőrzése alá vonják, hogy a fát ne adják olcsóbban, mint amennyiért kitermelik, és elektronikus megfigyelés alatt tartanák a feldolgozott fa mozgását is az erdőigazgatóságokból. Mičovský ellenzi az állami vagyon kiárusítását, amelyet állami erdők öveznek és a történelmi értékű erdészházak eladását.

Forrás: Új Szó

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.