FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-01-28

Rönkből deszka egy lépésben

Az Üstünkarli cég új 4 tengelyes prizmavágó körfűrészét - az UDKTY/4-8 típusjelűt - kitűnő minőség és kompakt kivitelezés jellemzi mint elődjét, viszont a termelékenység szempontjából kiforrottabb annál.

Az Üstünkarli céget 1954-ben alapította Aziz Üstünkarli, aki jelenleg is az igazgatótanács elnöke. Az első időkben az ácsipari gépeket gyártottak egy kis Esrefpasa Yaghaneler-i műhelyben. A fejlesztéseknek köszönhetően 1968-ban és 1973-ban áttették a gyártás helyszínét Izmírbe. 1986-ban a specializáció irányába mutató befektetési törekvések jellemezték az utolsó nagy fejlődési hullámot. 1986 óta az Adnan Menderes repülőtér közelében elhelyezkedő Golcukler régió modern lehetőségeit kihasználva folyik a gyártás. Az Üstünkarli már két generáció óta jelen van a faipari gépek piacán.

A cég új 4 tengelyes prizmavágó körfűrésze az UDKTY/4-8 méltó elődjéhez, ugyanaz a kitűnő minőség és kompakt kivitelezés jellemzi mint elöljáróját, viszont a termelékenység szempontjából kiforrottabb, mint az UDKTY/2-4 - es.

 

A fűrészgép nagyon rugalmas és könnyű a hozzáférés, ezért a közepes és nagy méretű fűrészüzemek számára ez lehet az ideális szeletelő gép. A különböző átmérőjű rönkök feldolgozásakor az aktuális vágásmagasság és terhelés egyenletes elosztása érdekében az alsó és felső fűrészlapok automatikusan mozognak fel és le, hogy a rönk és a vágások találkozási pontja egy síkbe kerüljön. Így az összes fűrészlap és fűrésztengely ugyanakkora erővel dolgozik, ezzel megelőzve, hogy az alsó tengelyeken nagyobb legyen a terhelés mint a felsőkön.


Az UDKTY 4, 8 vagy 12 fűrészlapjának elhelyezkedése

A jobb és bal oldali fűrész tengelyek mozgatása kitűnő minőségű és pormentes, lineáris csapágyakon történik. A rönkök továbbítását hidraulikus rönkforgatók végzik, az adagoló lánc a bemenettől a kimenetig egy egységet képez. A gép működtetőjének nem kell arra várnia, hogy a következő toló kar a fűrészközpontba tolja a rönköt, így lehetségessé válik a folyamatos rönkfeladás.

A gép különlegesen vastag acél vázból épül fel, súlya mintegy 16 tonna. Robusztus felépítése mellett a felhasználó technikai felszereltségből sem szenved hiányt, a szerkezet elektronikus, automatikus prizmavastagság beállító rendszerrel, állítható sebességű előtolással, valamint hat memória gombbal van felszerelve.

Amennyiben ön is korszerűsítené fűrész üzemét, vagy fejlesztési beruházásokon gondolkodik szem előtt tartva a minőséget és a mennyiséget egyaránt, ezt a gépet mindenképp érdemes számba vennie. A négy éve belföldön működő prizmavágó méltó referencia.

 

Szigeti Krisztián - Csiba Kft. (x)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.