FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-01-28

Megnyílt Sopronban az első Energia Pont

Az épületenergetika területén dolgozó számos neves hazai és nemzetközi cég összefogásának eredményeként, elsőként Sopronban nyitott meg az EnergiaPont, melyet rövidesen az ország számos pontján újabbak követnek majd.


Az érdeklődők interaktív módon szerezhetnek információt a modern, hatékony épület-felújítási technológiákról, a legkorszerűbb fűtési rendszerekről a megújuló - energiák felhasználásnak lehetőségeiről, eszközeiről, előnyeiről, hátrányairól. Megtekinthetik az egyes berendezéseket, megismerhetik működésük részleteit, előnyeit, hátrányait. Egy helyen tájékozódhatnak az elérhető pályázati forrásokról, pénzügyi lehetőségekről és kaphatnak konkrét ajánlatot a szükséges kivitelezési munkákra is.

Igény esetén, meglévő épületekről teljes körű energetikai felülvizsgálatot készítenek, ennek segítségével a szükséges és javasolt felújítási munkák jól meghatározhatók, a várható tényleges energia megtakarítás mértékét előre modellezhetővé válik. Az EnergiaPont új szolgáltatása, az "Energetikai - optimalizálás", amelynek során egy számítógépes szimuláció segítségével a kiinduló állapothoz képest elérhető, tényleges energia megtakarítást modellezik. A vizsgálat során nem csak az egyes munkafázisokkal elérhető energia megtakarítás mértékét, hanem annak bekerülési költségét is meghatározzák. A várható megtérülési idő és az energia megtakarítás nagyságának ismeretében a megrendelő ésszerűen dönthet a felújítási munkák köréről, és a legnagyobb hozamot garantáló műszaki megoldást választhatja. Nem költi pénzét olyan munkálatokra, melyek soha vagy csak nagyon hosszú időtartam alatt térülnének meg.

Az EnergiaPontok-ban pénzügyi/finanszírozási megoldásokat is kínálnak a szakemberek, elérhetők a hazai bankok által kínált kedvezményes pénzügyi konstrukciók, de megtalálhatók a Lakás- takarékpénztárak termékei is. Ezek rövid előtakarékossági időszak után kedvező finanszírozási lehetőséget jelenthetnek a lakásfelújítás előtt állóknak. Várhatóan rövidesen kiírásra kerülnek az Új Széchenyi Terv keretében a lakossági és intézményi energia megtakarítást célzó beruházásokat támogató pályázatok. A pályázatokhoz szükséges energia-audit, a pályázati anyagok összeállítása, a teljes körű ügyintézés mind hozzátartozik az EnergiaPontok szolgáltatásához, ahol az Energetikai-Optimalizálás során feltérképezik az ügyfelek számára elérhető forrásokat is.

A megrendelők számára a felújítási munkákra vonatkozóan szakszerűen összeállított ajánlatot készítenek és jól bevált, szakembereiket/partnereiket javasolják a munkálatok elvégzésre.

 

Az EnergiaPontokban végre egy helyen megkaphatják az érdeklődők az összes, szakmailag megalapozott információt a tervezett épület felújításukhoz. Választ kapnak arra, hogy mit lenne érdemes elvégezni, mennyibe fog ez kerülni, mennyit takaríthatnak meg vele, milyen pénzügyi források, támogatások állnak rendelkezésre. Végül de nem utolsó sorban, megfelelő referenciákkal rendelkező, megbízható munkát végző kivitelezőt is ajánlanak számára. Most már érthető miért mondta az ügyvezető a megnyitón, hogy "Átgondolt, komplex megoldásokat kínálunk az épület-felújítás, az energiatakarékosság terén"

 

Az első EnergiaPont címe:

9400 Sopron, Kőszegi u. 5. Tel/Fax: 99/322-351,

 

Az EnergiaPont-okat üzemelteti: ENERGIA-OPTIMUM Kft

 

Forrás: Kárpáti József - MAKÉSZ

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.