FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-01-26

EGERERDŐ Erdészeti Zrt. közleménye

Az EGERERDŐ Erdészeti Zrt. visszautasítja a közelmúltban több médiumban megjelent félretájékoztató, nem ritkán az elemi jóindulatot is nélkülöző állításokat a Farkaslyuk község közelében végzett tevékenységéről.


Az Ózd közigazgatási területéhez tartozó, Farkaslyuk község közelében található erdőterületen rész-végvágást végzünk. Ezt a munkát is - mint minden tevékenységünket - a hatályos jogszabályok maximális betartásával, az élő természet érdekeire figyelemmel készítettük elő és végezzük el.

 

A szóban forgó területen tízéves előkészítő munka folyik. A vitatott rész-végvágást is tervezetten, a jogszabályoknak megfelelően az előző évben jelöltük ki, arra a szükséges hatósági engedélyeket megkértük és megkaptuk. Az előkészítés időszakában kereste meg Társaságunkat Farkaslyuk Község Önkormányzata, és tavaly októberben közös helyszíni bejárást tartottunk. Részletes tájékoztatást adtunk a tervezett munkáról. Részletesen tisztáztuk, hogy nem a teljes erdőterületet fogjuk kitermelni, továbbá részletesen tisztáztuk az ún. basin vízellátást kiegyenlítő rendszer kérdéseit is. Védőzónát jelöltünk ki (noha a szóban forgó objektum a hivatalos ingatlan-nyilvántartásban nem is szerepel).

 

Az Önkormányzat hivatalosan megköszönte a bejárást, de további kommunikációt velünk nem folytatott. Hangsúlyozzuk, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően, valamint egyéb egyedi körülményeket is figyelembe véve kezdtük meg a munkálatokat, és fogunk eleget tenni kötelezettségünknek.

 

Mivel mindenben a hatályos jogszabályok szerint járunk el, messzemenően figyelmezve az erdő, a természet védelmére, visszautasítunk minden a szakmaiságunkat megkérdőjelező, alaptalan támadást, és az igazság védelmében a jövőben jogi lépésekre is készek vagyunk.

 

Eger, 2011. január 24.

 

Dr. Jung László - vezérigazgató

EGERERDŐ Erdészeti Zrt.

 

A vitatott írás a HVG.hu felületén:

Versenyben a fatolvajokkal - eltűnnek az erdők Ózd környékéről (2011-01-20)

 

Forrás: Egererdő Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.