FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-01-25

Kevesebb a károkozás a somogyi erdőkben

Két év alatt több mint negyedével csökkent a lopások, rongálások száma a somogyi erdőkben. A környezetvédelem is nagyobb hangsúlyt kapott.

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. vezetése a természet, az erdő, a vadállomány és az állami tulajdonú objektumok védelmének helyzetét értékelte - olvasható a Kaposvári Rendőrkapitányság honlapján az erről szóló tájékoztató.

 

Az erdészeti társaság a Somogy Megyei Rendőr-főkapitánysággal, a megye településinek kapitányságaival, rendőrőrseivel együttműködve jelentős mértékben csökkentette a természetes környezet, az erdő és vadállomány ellen elkövetett szabálysértések és bűncselekmények számát. Az elmúlt évben a 2008-ról 2009-re 11,1 %-os csökkenést követően, újabb 18,7 %-kal kevesebb cselekmény történt, így a két év alatt több mint negyedével visszaesett a társaságot érő lopások, tiltott tevékenységek száma. Az elkövetések (falopás, orvvadászat, illegális szemét elhelyezés, eszközök és ingatlanok értékeinek eltulajdonítása) száma mellett a kárérték hatványozottan visszaesett, a becsülések szerint több mint 30 %-kal csökkent.

 

Az állami vagyon védelmében bekövetkezett kedvező tendencia a megelőzés hatékonyságának eredménye, amelyet megye rendvédelmi szervei a közös járőrözéssel, a terepi módszerek fejlesztésével, a napra kész információnyújtással és a közös kommunikációs taktikával értek el.

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a SEFAG Zrt. munkatársai a környezetvédelem érdekében is tevékenykedtek, így "Ne szennyezzük erdeinket hulladékkal!" címmel programot hirdettek 2010. április 22-én, a Föld Napja alkalmából. A rendezvény keretében illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek össze a Kaposvári erdészet simonfai erdőterületén az Eötvös Lóránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjainak segítségével, a Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. közreműködésével.

 

A javuló statisztikai adok eléréséhez hozzájárult az időszaki "Erdőlátogatási tilalom" és a "Tűzifagyűjtési" közmunka program is. A program keretében a tervezett 44 fővel szemben 48-an dolgoztak és így a tervezett 440 m3-nél többet, 490 m3 tűzifát gyűjtöttek vágásterületek takarításával, tisztításokban, gyérítésekben és utak menti karbantartással. Az egyhónapos november-decemberi munka biztosításával a szociálisan rászoruló emberek tűzifa ellátását segítette társaságunk állami pályázati forrást felhasználva, így csökkentve a falopások előfordulásának kockázatát.

 

A bűncselekmények elkövetésének megelőzéséhez és a természeti értékek védelmének elősegítéséhez elengedhetetlen az állampolgárok ismereteinek frissítése, a károkozások következményeinek bemutatása. Az erdészeti társaság az erdei iskolai oktatások bővítésével és fejlesztésével, valamint a rendszeres környezetbarátság tábor támogatásával nagymértékben javítja a felnövekvő generációk környezettudatos gondolkodását.

 

Forrás: kapos.hu

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.