FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-01-21

Mecsekben is munkát ad az erdő

A Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett országos közfoglalkoztatási program továbbra is lehetőséget biztosít az állami erdészeti társaságoknak arra, hogy közmunkások bevonásával lássanak el közérdekű feladatokat.


A Mecseki Erdészeti Zrt. 2011-ben tizedik alkalommal vesz részt állami közmunka programban. Január harmadik hetében 76 dolgozó kezdte meg a munkát a társaság öt erdészeténél, ám ez a szám a nyári időszakban közel kétszeresére nő majd.

 

A program segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a társaság ezután is részt vegyen a szociális feladatok ellátásában, amellett, hogy eleget tesz az eredményes gazdálkodás követelményének. A közmunkások alkalmazásával számos közérdekű feladat megoldása biztosított, amelyekre korábban nem mindig állt rendelkezésre a megfelelő anyagi háttér.

 

A programban dolgozók tavasszal erdész szakemberek irányítása és ellenőrzése mellett az erdősítési munkákban vesznek részt, ahol csemeteültetés és makkvetés lesz a feladatuk. A nyár folyamán pedig mintegy 700 hektáron végeznek erdőápolási feladatokat.

 

A közmunkások ezen felül olyan fontos, de különös szaktudást nem igénylő munkákat végeznek az év során, mint az illegális erdei szemétlerakók felszámolása, vadkerítések karbantartása az erdészeti és mezőgazdasági vadkár csökkentése érdekében, vagy az utak, vízelvezető árkok megfelelő állapotának biztosítása, amely főként a belvízzel érintett területeken kiemelt jelentőségű.

 

Az év végén záruló program keretében 12 főnek OKJ-s erdőművelő képesítés megszerzése is lesz lehetősége.

 

A jelenlegi közfoglalkoztatási program keretében a Mecseki Erdészeti Zrt. 15 millió forint önrész biztosítása mellett átlagosan 110 ember számára tud hasznos munkát biztosítani.

 

Forrás: Lázár Andrea - Mecseki Erdészeti Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.