FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-01-20

Repülőrajt a közfoglalkozásban a NEFAG Zrt-nél is

A következő hét elejétől mintegy 13.600 munkanélküli kezdhet el dolgozni az országos közfoglalkoztatási programban, melyben idén az ár- és belvíz elleni megelőző védekezésé a főszerep - jelentette ki Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón szerdán, Újfehértón.


A kormány és a foglalkoztatásért felelős tárca nemcsak a felelősségét érzi ebben a helyzetben, de sikerült is mozgósítania "pénzt, paripát, fegyvert", hogy segíteni tudjon.

 

Tovább folytatódik az erdőművelő program.

Az állami erdőgazdaságok, ahogy eddig is, ezután is kiveszik részüket a szociális feladatok megoldásából, de közben eleget kell tenniük a gazdálkodási követelményeknek is. Állami segítséggel képesek alkalmazni közmunkásokat, akiknek minden feltételt megadnak, hogy jó munkát végezhessenek. A 21 állami tulajdonú erdészeti gazdaságban átlagosan 2760 álláskeresőt alkalmaznak.

 

A program keretein belül a NEFAG Zrt 2011. január 17.-től kezdődően 152 fő közmunkást foglalkoztat 11,5 hónap időtartamon keresztül.

A foglalkoztatott közmunkások feladata a Társaság által kezelt állami tulajdonú erdőkben a nonprofit jellegű erdőfelújítások ápolásának, az illegális erdei szemét lerakóhelyek felszámolásának, közjóléti eszközök, létesítmények, erdei utak karbantartásának és egyéb általános erdőművelési feladatok végrehajtása. A program lebonyolítására közel 25 millió Ft saját erő felhasználása mellett a Minisztérium 209,8 millió Ft támogatást biztosít, mely összeggel a program végén tételesen kell elszámolni.

Folytatódik a már tavaly megkezdett vágástakarítás, a fakitermelések után a területen visszamaradó ágak, vágástéri hulladékok összegyűjtése, a szakmailag kifogástalan minőségű talajelőkészítés elvégzése érdekében. Az összegyűjtött, tüzelési célra alkalmas faanyag a közmunkásokat biztosító önkormányzatokhoz kerül beszállításra, szociális célú tűzifaként. Nagyon fontos tevékenység lesz a tavaszi-őszi időszakban az árvíz által az erdősítésekben okozott károk helyreállítása. Nagyobb létszámú foglalkoztatást tervez a Társaság a nyári időszakban az erdősítések ápolási munkáinak végrehajtására.

A munkavállalókat a Társaság ellátja a szükséges védőöltözettel, (acélorrbetétes bakancs, gumicsizma, vattakabát, esőkabát) védőeszközökkel és szükség szerint védőitallal. A szúnyog és kullancs elleni védekezésként vagy védőoltást (igény szerint) vagy felkenhető, szórható védőszert biztosítunk.

A program keretében erdőművelő betanított munkás képzettséget nyújtó tanfolyamra a Társaság 16 főt kíván beiskolázni. A képzés befejezését záróvizsga követi és megfelelő eredmény esetén tanúsítványt kapnak a résztvevők.

A NEFAG Zrt. 40 községhatárban mindösszesen 2195 ha erdősítés kézi ápolását, közel 1000 ha fiatal erdő gazdálkodási feladatait végezteti el. Több mint 20000 óra felhasználását tervezi a közjóléti eszközök és parkerdei berendezések karbantartására, javítására.

Fontos eleme a közfoglalkoztatottak munkájának, a NEFAG erdei úthálózatának mintegy 42000 fm-en történő karbantartása és az erdők hulladéktól, szeméttől való megtisztítása.

Forrás: NEFAG Zrt

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.