FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-01-19

Az újítás kulcsfontosságú a bútorgyártásban is

A kamarai gazdasági évnyitó alkalmából két megyei vállalkozás, a Terra Vita Kft. (környezetvédelem) és a Sanamöbel Kft. (bútorgyártás) ügyvezetői vehették át a Heves Megye Innovatőre Díjat.


A Sanamöbel decemberben átadott új csarnokába új gépek is kerültek. Mohácsi Lajos (jobbra) abban bízik, idén több megrendelésük lesz az egészségügy területéről.
Fotó: Lénárt Márton

Heves Megye Innovatőre Díjjal ismerték el Mohácsi Lajos, valamint cége, a Sanamöbel Kft. tevékenységét.

A kerecsendi, több mint negyvenéves múltra visszatekintő vállalkozás folyamatosan megújuló gyártmány- és termékválasztékának kifejlesztéséért kapta a kitüntető címet.

- Négy évtizede gyártunk orvosi fémbútorokat, de a HORECA (hotelek, éttermek, kávézók) szektor részére kifejlesztett ülőbútoraink is nagy sikert arattak több nyugat-európai kiállításon. Ennek eredményeképp, bár az egészségügyi piacon csökkenő tendencia volt tapasztalható, "hoztuk az évet", exportunk a felével nőtt - értékelte a 2010-es esztendőt Mohácsi Lajos.

 

A Sanamöbel Kft. nem csupán termékeit, telephelyét is fejlesztette tavaly.

Két nagy pályázaton is nyertek, így fölépítettek egy ezerhatszáz négyzetméteres új csarnokot Kerecsenden, s új gépeket, például lemezmegmunkáló lézerközpontot, csőlézert szereztek be az orvosi bútorok gyártásához. A kiállításokra szánt bútorok számára egy bemutató buszt építettek, azzal járják az osztrák, illetve horvát szállodákat. Kialakítanak egy új varrodát is 16 munkaállomással, az ott alkalmazott munkaerőt Salgótarjánban tanítják be.

A Sanamöbel Kft. Kerecsend egyik legnagyobb foglalkoztatója, jelenleg 65 főnek biztosítanak munkát.

A tengeren is Sanamöbel bútorokon

A Sanamöbel Kft.-nél arra számítanak, hogy az egészségügy idén kicsit több forrásból gazdálkodhat, s ebből jut majd belsőépítészetre, ezáltal az orvosi bútorok piaca is föllendül. Tovább bővítik modellpalettájukat, erősítik a HORECA-vonalat. Egy új célt is kitűztek maguk elé: szeretnének betörni a tengeri hajózás számára készülő bútorok piacára.

Forrás: HEOL

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.