FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-01-14

Százötven közmunkást várnak a Vértesben

Polgármestereknek tartott tájékoztatót Kocsis Mihály, a Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatója. A térséghez tartozó települések első számú vezetői kaptak információkat a cég felépítéséről, tevékenységéről, terveiről.


Kocsis Mihály elmondta, hogy 45 000 hektáros területen, 45 község illetve város határában kezel erdőterületeket a Vértesi Erdő Zrt. Fejér és Komárom-Esztergom megyében. A mintegy 8 millió köbméter élőfa négyötöde védett területen található, az éves kitermelés 100 ezer köbméter körüli. Ezen kívül alapfeladatuk az erdőfelújítás és a vadgazdálkodás, az országban immár egyedüliként folytatnak a Vértesben faszéntermelést, s nem utolsó sorban kiemelt fontosságú a biomassza-hasznosítás.

 

Jelenleg 200 állandó dolgozójuk van, ugyanakkor - a térség egyik legnagyobb állami cégeként - ezer család megélhetéséhez járulnak hozzá, jelentős a vállalkozók száma.

 

Jövő héten indul a részvénytársaságnál az idei közmunkaprogram. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a 2010-es létszám háromszorosát, átlagosan másfél száz embert tudnak foglalkoztatni. A regisztrált álláskeresők jelentkezését várják. A fakitermelésben, az erdőápolásban és a közjóléti programokban egyaránt számítanak a közmunkásokra, téli időszakban egyelőre 60-70 emberre, tavasztól őszig akár négyszer-ötször ennyire is. Biztosítják a megfelelő feltételeket, egyebek között a munkaruhát és a szállítást a munkahelyre.

 

Aki öt hónapig folyamatosan dolgozik a Vértesi Erdő Zrt.-nél közmunkásként, kedvezményesen vásárolhat tűzifát. Ingyenes képzésben is részesülhetnek, motorfűrész-kezelő és erdőművelő szakmunkás tanfolyamot végezhetnek.

 

Forrás: KEMMA

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.