FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-01-13

AHEC fafajbemutató prospektusa - ingyenesen

Az első e-hírlevelében ma tájékoztatott az AHEC (Amerikai Lombosfa Export Tanács) - többek között - az általuk összeállított új fafajbemutató e-kiadványról.


Az AHEC célja nem titkoltan az, hogy minél ismertebbé tegye az országukban elérhető lombos-fafajokat, ösztönözze azok forgalmát szerte a világban. E munka részeként mostantól (még nem ismert gyakorisággal) e-hírlevelek készítésével igyekszik a lehetséges felhasználók döntéseit segíteni.

 

Az USA a legnagyobb kemény-lombos fűrészáru termelő a világon, a jelenlegi termelési nagyság mintegy 30-32 milló m3 évente. Az amerikai hazai piac ennek 90%-át használja fel, és mintegy 10%-át exportálja több mint 50 országban világszerte. Az iparág mindig is elkötelezett volt az export iránt, és az utóbbi években az exportőrök száma minden régióban jelentősen megnőtt.

 

A már több évtizede működő európai leány-szervezete (amit 1988-ban alapítottak) honlapján igen sok hasznos anyagra lelhet az érdeklődő. Ezek közül most a szervezet által szerkesztett fafajbemutató kiadványra hívjuk fel a figyelmet.

A 40 oldalas pdf állomány 20 fontos lombos-fafajra fókuszál, azokat mutatja be igen lényegretörő információk leírásával, és nagyon impozáns felvételekkel illusztrálja mindezt, amelyeken az adott fafaj felhasználásával készült használati tárgyak, belsőépítészeti megoldások láthatóak.

 

A kiadványt az angol változat mellett a következő nyelvi változatokban is elkészítették: arab, német, francia, spanyol, olasz, lengyel, görög, török, holland, orosz, portugál (és készül a hindi változat is).

 

Kiemelendő a weboldal képgalériája is, ahol 9 kategóriában meglehetősen sok (közel 3000!), csodálatos faanyag-alkalmazások fotóit nézegethetik az ide látogatók.

Tóth János, Forrás: AHEC

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.