FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-01-11

Az erdő Cancún után

Az erdőtulajdonosok számára nagy jelentőséggel bír az éghajlati tárgyalások eredménye


"A német erdőtulajdonosok vegyes érzésekkel veszik tudomásul az éghajlati tárgyalások eredményeit", kommentálta Philipp Freiherr zu Guttenberg, a német erdőtulajdonosok szervezetének elnöke (AGDW), a mexikói Cancúnban megrendezett UN éghajlati konferencián hozott határozatokat.

Freiherr zu Guttenberg kifejezetten üdvözlettel fogadta, hogy a világközösség felismerte azt a tényt, miszerint sürgősen cselekedni kell az üvegház hatást okozó gázok kibocsájtásának csökkentése érdekében, és 2C fokos felmelegedési határt szabott meg mint irányadó határértéket. Másrészt kritikusan fogadta a hiányos, konkrétumokat nem tartalmazó cselekvési javaslatokat, melyek szükségesek lennének az egyéni ambiciózus célok eléréséhez. Az AGDW elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy egy 2C fokos felmelegedés esetében is jelentős kihatásokkal kell megküzdeniük az erdőknek. Az erdőtulajdonosoknak már most, 0,7C fokos melegedésnél is halmozott veszteségekkel kell szembenézniük, mint a száraz időszakok, orkánok és hasonló extrém időjárási tényezők. Az átlaghőmérséklet további emelkedését, legyen az akár pár tized fok, az erdőtulajdonosok nagy aggodalommal követik nyomon.

Az erdővédelmi program megszilárdítása egy fontos lépés a trópusi őserdők kipusztításának megfékezésében. A további fejlődéssel és a környező lakosság bevonásával megtörténhetne az erdészeti erőforrások jövőbe mutató átszervezése.

Egy világméretű megkülönböztetett figyelem az erdeinkre nagyon sürgető lenne a fordulathoz, hogy fenntartható társadalmi változás történjen. Így szükség lenne intelligens és hatékony technológiákra, hogy el tudjunk térni a fosszilis energiaforrásoktól, a természetes nyersanyagokra támaszkodva. Ezzel a fenntarthatóan kezelt erdőknek kulcsfontosságú szerep jutna a nyersanyag szolgáltatásban. A multifunkcionális erdőgazdálkodás lenne ezzel párhuzamosan a garancia az életfontosságú ökoszisztéma fenntartására.

 

Fordítás: SZK, CSIBA Kft

Forrás: HolzZentralblatt

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.