FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-01-05

Véget ért a tűzifagyűjtő közmunkaprogram a NYÍRERDŐ-nél

Befejeződött és eredményesnek bizonyult a tűzifagyűjtő közmunkaprogram a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél. A kormány által meghirdetett programban 46 állástalant foglalkoztatott november 23. és december 17. között a térség állami tulajdonú erdeit kezelő társaság.

Az erdőgazdaság négy egységénél dolgoztak a hátrányos helyzetű munkanélküliek. A Baktalórántházi-, a Nyíregyházi-, a Hajdúhadházi- és a Gúthi Erdészetnél vágástakarítással egybekötött gallyfák összegyűjtése volt a feladatuk. Az általuk összeszedett közel 300 köbméter vékony tűzifát a NYÍRERDŐ Zrt. települési önkormányzatoknak adta át önköltségi áron, hogy az szociális szempontok alapján eljusson a leginkább rászorulókhoz.

A térségben 17 komoly munkanélküliséggel küzdő településre jutott a tüzelőanyagból. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a többi között Tiszadob, Tiszadada és Ópályi, míg Hajdú-Biharban például Hajdúhadház, Nyíradony és Nyíracsád csatlakozott a kezdeményezéshez.

 

Ez a program nagyon jó példa arra, hogy együtt tud működni az állam szociális ellátórendszere és egy piaci viszonyok között gazdálkodó erdőgazdaság. A foglalkoztatást az állam finanszírozta, a programhoz kötődő tevékenységet az erdőgazdaság önköltségi áron végezte, így a program amellett, hogy átmeneti időre munkahelyeket teremtett, szociális bajokat is orvosolt - foglalta össze Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.


Szalacsi Árpád - vezérigazgató, Fotó: Greguss László Géza


Forrás:
Nyírerdő Zrt. 2010-12-23

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.