FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-10-22

Lignonovum 2010. kiállítás volt október 6-9. között

Eredményes volt Ligno Novum 2010. A jelen volt kiállítók és az eseményt felkereső látogatók is elégedettek lehettek.

"Az európai innováció csúcsa itt van, és azok a kiállítók, akik itt vannak, képesek elhozni a magyar faiparnak minden olyan új fejlesztést Európából, amire szükség van ahhoz, hogy Európában megőrizzük a helyünket, és hogy Magyarországon a faipar megtartsa piaci részesedését." mondta Cselényi József a Magyar Bútor és Faipari Szövetség alelnökeként a kiállítás ünnepélyes megnyitóján.

14.000 m2-en, 130 kiállító aktív jelenlétével zajlott a 19., (Budapesti helyszínen a második) Ligno Novum. A szakma legjelentősebb, már nagykorú hazai fórumán az épület- és bútorasztalosipar számára szükséges termékek, technológiák széles spektrumát mutatták be a szakma legjelentősebb beszállító cégei. A hazai forgalmazók mellett szép számmal voltak jelen külföldi kiállítók is, köztük - részben az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztályával együttműködésnek köszönhetően - az ausztriai faipar jelentős beszállítói is. A sikeresnek ígérkező kooperáció kifejezéseként a kiállítást az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztályának főtanácsosa, Dr. Erika Teoman Brenner asszony nyitotta meg, kedves gesztusként magyarul.

A Ligno Novum a nagy európai kiállításokon (Hannover, Nürnerg) már bemutatott szakmai újdonságokat, termékeket, technológiákat hivatott a hazai szakemberek számára elhozni. A bemutatott innovatív termékek egy részével vásárdíjra is neveztek a cégek. A szakújságírók alkotta zsűri a következő cégeknek illetve termékeiknek ítélte a vásárdíjat:

AKE Hungária Kft. - Komplex speciális elszívóburkolat szerszám kombináció

Felder Group - Érintőképernyős vezérlési rendszerek nagygépekhez

Lime Hungary Kft. - MGL 200 pelletáló gépsor

Leitz Hungária Kft. - Diamaster WhisperCut cserelapkás gyémántélű élmaró

Lignomat Kft. - Weeke BHX 050 CNC fúró maró megmunkáló központ

Négy nap alatt közel 9.000 érdeklődő volt kíváncsi a szakmai újdonságokra. A kiállítás erős szakmaiságát mutatja, hogy a látogatók szinte 100%-a faipari szakember, vagy leendő szakember volt. Az érdeklődők már hónapok óta regisztrálhattak a kiállítás honlapján, e-mailben, faxon, postán, telefonon - látogatói szándékukat jelezve -, így térítésmentes belépőjegyet kaptak a Ligno Novumra. A jövő szakembereit támogatandó a faipari képzést végző középiskolák diákjai tanáraikkal és oktatóikkal szintén térítésmentesen látogathatták meg a kiállítást.

A kiállítás díszvendége a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki és Faipari Mérnöki Kara standján a campus képviselői segítették az érdeklődő diákokat az Egyetem kínálta továbbtanulási lehetőségről.

A rendezvény négy napja alatt egymást követték a szakmai konferenciák. A kiállítói csarnokban kialakított Fórumtéren a hazai faipari szövetségek szakmai rendezvényei, a cégek tájékoztató előadásai várták az érdeklődőket. Mindezek mellett itt került sor a Lengyel Nagykövetség szakmai rendezvényére és üzletember találkozójára is.

A kiállítás során számos jubileumi rendezvénynek is helyet adott.

Itt ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját három szakmai szövetség

- a Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség,

- az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség és

- a Magyar Bútor és Faipari Szövetség.

Itt jubilált kétszeresen az AKE cég is, hiszen 50 éves az anyacég, valamint 20 éves az AKE Hungária Kft.

 

A Ligno Novum interaktív standjain és a versenyeken az érdeklődők maguk is kipróbálhatták ügyességüket. A kiállítás első három napján voltak a DeWalt csavarbehajtó verseny selejtezői. A jelentkezőknek 5 db csavart kellett minél rövidebb idő alatt behajtaniuk egy deszkába. Minden nap a legjobb időt elért versenyző jutott tovább a szombati döntőbe, ahol a korábbi területi selejtezők győzteseivel együtt nyolcan versenyeztek az elsőségért, és ezzel együtt a valenciai világdöntőn részvételért.

A hazai faipar egyik legnagyobb beszállítója, a Würth Kft. standján is mindig sok érdeklődő volt. Itt - többek között - pántolóversenyen és csiszolóversenyen mérhették össze tudásukat és ügyességüket az érdeklődők.

A Magyar Amatőr Faesztergályosok Klubjának standján az esztergályozást "csupán" hobbiból űző szakemberek keze alól szebbnél-szebb munkák kerültek ki. A vállalkozó kedvű látogatók is kipróbálhatták - szakemberek segítsége mellett - az esztergályozást.

Mire elég 1 km fenyőléc? A választ az első magyar Wood Fesztivál alkotó csapata adta meg. Munkáik, az egyenként 1000 m fenyőlécből készült alkotások - Keljfeljancsi, a Barlang-Fészek kreáció, Farács és a többi - nagy tetszést arattak a látogatók körében. A munkafolyamatok részleteibe az alkotók előadáson avatták be az érdeklődőket.

Az idei kiállítás amelyre - a Ligno történetében először - 2 évet kellett várnia kiállítóknak, látogatóknak egyaránt, a legjelentősebb hazai szakmai fórumhoz megfelelően magas színvonalú, mozgalmas, a kiállítói vélemények alapján is a várakozáson felüli, eredményes 4 napos programot kínált a szakmának.


Csiba béla tárgyal ügyfelével a CSIBA Kft. standján.


A Continental Wood Kft standja, László Géza ügyvezető igazgató.


Dóka Károly, FAGÉPSZER Kft. a WEINIG standon.


Az INTERSPAN bemutatta új dekor kollekcióját.


A LEITZ Hungária Kft. faipari szerszámainak bemutatója.

Tisztelt Kiállítóink és Látogatóink!

Köszönjük együttműködésüket a Ligno Novum - Woodtech Szakkiállításon, és részvételüket, amellyel hozzájárultak a szakma legnagyobb hazai rendezvényének sikeréhez. Bízunk abban, hogy a kiállítás segítette termékeik népszerűsítését és hozzájárult cégük számára új piaci kapcsolatok kialakításához!

Szöveg: Nagy Tímea, X-Meditor Kft.
Fotó: Mőcsényi Miklós

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.