FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-08-18

3. innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Kiállítás és Vásár 2010 - Konferenciasorozatok szeptember 9-11.

Kevesebb, mint egy hónap múlva harmadik alkalommal nyitja meg kapuit az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Kiállítás és Vásár. Nemcsak szakmai találkozókra ad lehetőséget ez a három nap, hanem új ismeretek elsajátítására, új technológiák, gondolatok megismerésére.

Kevesebb, mint egy hónap múlva harmadik alkalommal nyitja meg kapuit az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Kiállítás és Vásár. Nemcsak szakmai találkozókra ad lehetőséget ez a három nap, hanem új ismeretek elsajátítására, új technológiák, gondolatok megismerésére. Számos bemutató, fórum és konferencia ad erre lehetőséget, köztük a "A fa, mint fenntartható fejlődés alapanyaga" konferencia. Ennek történetéről, céljáról beszélt röviden Prof. Dr. Dr. h.c. Molnár Sándor, a FATE elnöke.

 

- Mi volt a konferencia indításának oka?

Egyrészt az InnoLignum a faipar újdonságaira koncentráló szakkiállítás, egy olyan seregszemle, amely nem nélkülözheti az új tudományos eredmények évenkénti bemutatását. Másrészt a közelmúltban választottak meg a Faipari Tudományos Egyesület (FATE) elnökének, ezért úgy gondoltam, mint egyetemi professzor, hogy jobb lenne az erőinket összpontosítani, így a Faipari Mérnöki Kar valamint a FATE egy közös, nagy konferencián fog megjelenni az InnoLignum szakkiállításon.

 

- A rendezvény sikere nem kérdéses. Miben látja az egyre fokozódó érdeklődés okát?

Az emberiség keresi a klímaváltozás okait, próbálja azt megelőzni, így reflektorfénybe kerültek a megújuló nyersanyag- és energiaforrások. A fenntartható fejlődés biztosításában az erdők, a faültetvények, a fa nyersanyag fontos alapot jelenthetnek.

 

- A fa rendkívül sokoldalú: megújuló energiaforrás, egyéb termékek (pl. papír) alapanyaga, ugyanakkor készül belőle, bútor és ház, hogy csak néhány példát említsünk. Ezek a termékek más-más marketing stratégiát igényelnek. Hogyan foglalhatók ezek egy csokorba, mint: fa marketing?

A fa marketing egy alapvető fundamentumra kell, hogy épüljön, legyen szó bútorról vagy csomagolópapírról, de bármilyen fatermékről: a fa a napenergia segítségével a levegő szén-dioxidjából és vízből jön létre. Minden fatermék tömege 50% arányban tárolja a levegő szén-dioxidjából származó szenet. Tehát minden fából készült tárgy a klímavédelem egy-egy eszköze!

 

- Az idei konferencia milyen témákra fókuszál?

A Faipari Mérnöki Kar két igen jelentős TÁMOP projekt résztvevője. Az egyik témakör a "Fafeldolgozás és a faanyag szerepe a klímavédelemben", a másik téma a regionális műszaki haladást szolgálja "Innovatív technológiák és termékek a faiparban" címmel. Mindkét témakörben már olyan eredmények születtek, amelyek feltétlenül szélesebb körben is figyelmet érdemelnek. Az első témakörben a klímavédelemhez kapcsolódó előadások hangoznak el, így szó lesz a fatermékekben tárolt szén jelentőségéről, a hulladékhasznosításról, a faenergetika racionalizálásáról stb. A második rész az egyetemi oktatók, kutatók és a gyakorlati szakemberek közös munkáját tükröző innovatív K+F eredményeket mutatja be. Kiemelném az intelligens termékek és technológiák egyre növekvő szerepét. Az FMK, mint az NYME egyetlen műszaki kara, törekszik a faipar mellett az oktatási profiljának megfelelően az informatika, a mechatronika és a tárgytervezés minden területén bekapcsolódni a régió fejlesztésébe. Kiemelkedően fontosnak tartjuk azt, hogy mindenki lássa, tudja, érezze, hogy a megújuló faanyag pótolhatatlan, örökbecsű nyersanyagunk.

 

- A rendezvény szakmai jellegű, ezért adja magát a kérdés, hogy kik várhatók és milyen feltételek mellett látogatható a konferencia?

A Vásárt elsősorban szakemberek fogják látogatni, de bízunk benne, hogy minél több érdeklődő felkeresi a konferenciánkat. Mindenkit szeretettel várunk ingyenes rendezvényünkre! Látogasson el konferenciánkra, rendezvényeinkre, érezze magát Ön is otthon a hazai erdészet és faipar fellegvárában!

 

 

Látogasson el konferenciánkra, rendezvényeinkre, érezze magát Ön is otthon a hazai erdészet és faipar fellegvárában!

 

A konferencia programjáról és rendezvényeikről részletesen tájékozódhat a hivatalos honlapon, a www. innolignumsopron.hu elérhetőségen.

 

(x)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.