FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-07-27

Mészároly Károly Emlékalapítvány díjazottjai

A Mészáros Károly Erdészeti Felsőoktatási Emlékalapítvány Kuratóriuma immáron második alkalommal, emlékalapítványi elismerő oklevelet és díszkorsót adományozott 2010-ben három pályázónak.


Az oklevelet és a díszkorsót a három díjazott a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar Ünnepélyes Diplomaosztó Kari Tanácsülés és Tanévzáró rendezvényén vehette át Dr. Náhlik András kuratóriumi elnöktől.

A díjat elnyertek bemutatása:

Wágner Mária avatandó erdőmérnök

Diplomamunkáját az Erdővagyon-gazdálkodási Intézetben készítette, aminek címe "A feketefenyő és cser állományok erdőszerkezet-változásának értékelése a Bakonyerdő Zrt. Balatonfüredi Erdészetének területén", konzulense Dr. Veperdi Gábor és Szekrényes Tamás. Német nyelvből középfokú C típusú nyelvvizsgával rendelkezik, melyet erdészeti munkabiztonság témában, Königsbronnban (Németország) tanulmányút keretében kamatoztatott. Egyetemi évei alatt a Selmeci Társaság tagja, három éven keresztül a titkára. A 2008/09-es tanévben a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának a gazdasági alelnöki posztját töltötte be. A 2009/10-es tanévben kiemelkedő tanulmányi eredményeiért és egyetemi közéleti tevékenységéért köztársasági ösztöndíjban részesült.

 

Modrovits Dóra avatandó erdőmérnök

Erdőmérnöki tanulmányai előtt a NymE Közgazdaságtudományi Karán informatikai statisztikus és gazdasági tervező szakon végzett, ami nagyon jó alapot adott ahhoz, hogy átlássa az erdészeti ágazat sajátos és érdekes gazdasági helyzetét. Érdeklődési köre elsősorban a problémák eredetére irányul, miért és mikor keletkeztek az erdészettel kapcsolatos fenntartások, mikor, kik és miért kérdőjelezték meg az erdész hivatás becsületét, hozzáértését, elkötelezettségét. Az erdészeti kommunikációval kapcsolatban segítette az Erdővagyon-gazdálkodási Intézet munkáját, amellett, hogy hallgatóként tanulmányi eredményei kimagaslóak voltak.

 

Borcsa-Bodolay Zoltán avatandó erdőmérnök

Diplomamunkájának címe "A bakonybéli Szent Mauriciusz Monostor angolkertjének egészségi állapotfelvétele" volt. A munka során egyes fák statikai vizsgálatát végezte szemrevételezéssel és Fakopp műszerrel. Prof. dr. Mészáros Károly és Prof. dr. Divós Ferenc által készített roncsolásmentes favizsgálati műszer segítségével készített diplomamunkát több pályázati dokumentációhoz is fel tudják használni a szerzetesek. Részt vett az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. szakkereskedői elégedettség-felmérésén, és számos további rendezvényen és szakmai programon, melyeket az Erdővagyon-gazdálkodási Intézet az elmúlt években rendezett. Négy cikke jelent meg nyomtatásban, tizenöt az Interneten, melyek közül egy cikke foglalkozik egy vadásztársaság ötven éves kilövési adataival, a mezőgazdasági és erdészeti vadkár fényében.

 

A Mészáros Károly Erdészeti Felsőoktatási Emlékalapítvány 2009. évi tevékenységéről szóló Beszámoló, valamint az Adományozási Rend és további dokumentumok a www.emk.nyme.hu honlapon elérhetőek.

 

Az Emlékalapítvány örömmel fogadja a kollégák adományait, amit az Alapító Okirat értelmében hallgatók számára ösztöndíjak adományozására fordít.

 

Mészáros Károly Erdészeti Felsőoktatási Emlékalapítvány kuratóriuma

9400 Sopron, Ady E. u. 5.

mail: sh@nyme.hu

Tel: +36-30-270-2411

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.