FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-06-25

Beszámoló a IX. Országos STIHL Fakitermelő Bajnokságról, június 19., Gyenesdiás

32 négyfős csapat versenyzett, mintegy ezerfős nézőközönség előtt Gyenesdiáson az erdészeti lőtéren. Kombinált darabolást, a gallyazást, a darabolást, a hasítást, sarangolást kellett a versenypályán, majd motorfűrész lánccsere szerelést külön asztalokon minél hamarabb, szabályosan és természetesen sérülés mentesen elvégezni.

 

A FATÁJ 2010-06-10 cikkben szerepelt június 19-re szombatra a meghívó a IX. STIH Országos Fakitermelő Bajnokságra. A helyszín Gyenesdiáson az erdészeti lőtér, illetve a Nagymező volt. A rendezvényen az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. viszonteladói hálózatának (mintegy 300) képviselői és a hozzájuk kötődő fakitermelők vettek részt.

Az eseményt Gál Lajos, Gyenesdiás nagyközség polgármestere nyitotta meg, majd Diósi Gyula, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgató helyettese köszöntötte a versenyzőket, a szurkolókat, a nézőket.

                            Gál Lajos és Diósi Gyula

A bajnokságon 32 4-fős csapat indult, így a 8 pályán 4 menetben tudott mindegyik csapat egyszer teljesíteni. Minden csapatnak kétszer kellet a feledatokat végrehajtani és a két erednményből a jobbikat vették figyelembe. Kombinált darabolást, a gallyazást, a darabolást, a hasítást, sarangolást kellett a fenti kép szerinti pályán és motorfűrész lánccsere szerelést külön asztalokon minél hamarabb, szabályosan és természetesen sérülés mentesen elvégezni.

 

Képek a versenyből:

 

A versenyre előkészített motorfűrész és hasítófejszék.

 

A leendő versenyzők és aki már a hasításnál tart.

 

Kemény küzdelem

 

Láncszerelés

A nézők élvezték a látványt, meg saját szórakoztatásukról is gondoskodtak.

A sok látogató jól érezte magát. Szerencsére az időjárás is kedvezet.

 

Amikor a verseny a vége felé járt, majd végetért, a közönség átvonult a lőtérről, a verseny helyszínéről a Nagymezőre, ahol ízletes ebédre volt lehetőség, illetve speciális motorfűrész bemutatót lehetett megcsodálni.

Az eredményeket Diósi Gyula (Bakonyerdő Zrt.), Gál Lajos (Gyenesdiás) és Bakon Gábor (Andreas STIHL Kft.) hirdette ki.

 

A III. helyezett lett a Binder-Gyapjas Kft. csapata (360 e Ft STIHL vásárlási utalvány): Schalk Mihály, Bartha László, Schalk Norbert, Sárközi Tibor

 

A II. helyezett lett a Fornax 97 Kft. csapata (480 e Ft STIHL vásárlási utalvány): Belencsák Tibor, Kovács Sándor, Glózik Gábor, Szabóki Norbert.

Ők megkapták a JU-HÉ Center Kft. (erdészeti gépkezelési szakoktatással foglalkozik a cég) különdíját is, ami 200 e Ft értékű oktatási csomag.

 

Utánuk két különdíjat adtak át.

 

A Bakonyerdő különdíját kapta a Borsfa Kft. csapata (miskolci tűzoltók - árvizi védekezés), ami vadászházi pihenés 4 fő részére. A csapat: Rózsa Béla, Alberti Tamás, Gerőcs János, Pankotai Zoltán.

 

Gyenesdiás nagyközség különdíját kapta az Emfagép Kft. 2dik csapata (éppen gyenesdiásiak), ami ajándékcsomag volt. A csapat: Világos Csaba, Domján László, Heidiger János, Hajósi Balázs.

 

Végül kihirdették az I. helyezett csapatot is. Az első a Patent 3H Kft. 1-es csapata lett (600 e Ft STIHL vásárlási utalvány): Lábodi Géza, Lábodi Csaba, Bogdán Róbert, Szűcs János.

 

Szép, jó verseny volt, nagyszerű ez a hagyomány. Jövőre jubilleumot ünnepelhet az esemény, hiszen 2011-ben a X. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság következik majd.

Szöveg és képek: Mőcsényi Miklós

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.