FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-04-14

Ismét Passzívház Egyetem

A Bautrend és a Passzívház Akadémia 2010-ben folytatja tavaly indult, nagy sikerű workshopját. Ez a képzés már bevált, 2009-ben több százan sajátíthatták el itt a passzívház- tervezés és -kivitelezés elvi szempont-rendszerét, és példákon keresztül ismerhették meg a megvalósítás gyakorlati oldalát.

A tanfolyamok vizsgával zárhatók, és a sikeresen teljesítő tervezők és kivitelezők neveit referencia adatbázisunkban is közzétesszük.

 

Az alábbi két modul a teljes képzéssorozat első két szemináriuma. Ha részt vesz ezeken és megtanuja az alapokat megnyílik az út Ön előtt, hogy képzett és regisztrált passzívház-tervező, vagy -kivitelező lehessen.

 

Időpontok

2010. május 4 Debrecen (A-modul)

2010. május 6. Győr (A-modul)

2010. május 11. Budapest (A-modul)

2010. május 14. Budapest (B-modul)

(Megfelelő létszám esetén indítjuk a vidéki képzéseinket.)

 

A képzés moduljai

A KIVÉT-PHA képzés egy általános elméleti részből (A-modul) és egy szakmaspecifikus gyakorlati részből (B-modul) áll. Az utóbbit főleg azok számára ajánljuk, akik már elvégezték a tavalyi, vagy az idei Passzívház Egyetem A-modulját.

A-modul

KIVÉT-PHA Minőségi Passzívház Elméleti Tanfolyam a KIVÉT-PHA Minőségi Passzívház Elméleti Tananyagot ismerteti felkészült, a témát jól ismerő szakemberek tolmácsolásában. Az egynapos képzés célja a passzívház koncepció teljes körű, általános bemutatása. Az A-modul után közvetlenül a hallgatók tesztet töltenek ki, melynek eredményessége esetén oklevéllel tanúsítjuk a tanfolyamon való részvételüket. A tanfolyam felkészít a későbbiekben letehető KIVÉT-PHA Minőségi Passzívház Elméleti vizsgára, mely feljogosít a KIVÉT-PHA Minőségi Passzívház Alapfokú Tanácsadó cím viselésére, illetve előfeltétele az egyéb magasabb fokú képesítések megszerzésének. A vizsga érvényessége a letételtől számított 3 év.

Tematika: 1. Passzívház szabvány 2. Termikus burok 3. Hőhidak 4. Légtömörség 5. Passzívház nyílászárók 6. Passzívház gépészet

 

B-modul

Az A-modulra alapozott gyakorlati képzés, melyben a hallgatók a Passzívház tervezőcsomag (PHPP) számítási elveit és gyakorlatai lépéseit sajátítják el. A B-modul felkészít a később letehető KIVÉT-PHA Minőségi Passzívház Energetikai Ismeretek Vizsgára (PHPP), mely előfeltétele a KIVÉT-PHA minőségi passzívház építésztervező és gépésztervező végzettségnek. Kiegészítő szakmaspecifikus képzés esetén az előbb említett két minősítés érhető el.

A Magyar Építész Kamara valamint a Magyar Mérnöki Kamara  a tanfolyamon való részvételért tagjainak kreditpontot ad. A Mérnök Kamaránál 2, az Építész Kamaránál 3 pont várható. A pontok meghatározása még folyamatban van.

 

 

Forrás: Passzívház Egyetem


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.