FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-02-10

Bush is megnézte a magyar vadászok standját

Hat magyar erdőgazdaság együtt mutatkozott be az Egyesült Államokban megrendezett vadászati világkiállításon. A kiállítást 2010. január 20-23. között tartották Nevada államban, Reno városában. A hazai állami tulajdonú erdőket kezelő társaságok a Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesületének koordinálásával közös standon kínálták Magyarország nagyvad vadászati lehetőségeit.


A képen az Egyesült Államok 43. elnöke a nevadai kiállításon magyarokkal találkozik

A magyar vadászati kultúra eddig szinte ismeretlen volt az Atlanti-óceán túlsó partján. Ennek megváltoztatását tűzte ki célul a Gemenc Zrt., a Gyulaj Zrt., a Mecseki Erdészeti Zrt., a Pilisi Parkerdő Zrt., a SEFAG Zrt. és a Nyírerdő Zrt. Mind az öt idehaza lőhető nagyvadfaj (gím, dám, őz, vaddisznó és muflon) iránt nagy érdeklődés mutatkozott. A figyelem középpontjában az amerikai vadászok számára különlegességnek számító őzbak állt, de a szabadtéri vaddisznó vadászatok és az apróvad (fácán, vadkacsa) iránt is nagy kereslet mutatkozott.

A kiállítás fontosságáról mindent elmond, hogy itt értékesítik a világ vadászati kínálatának több mint kétharmadát. A kiállítók közé nehéz bekerülni, a részvétel SCI tagsághoz kötött, Magyarország idén díszvendég volt, így kiemelt helyen állíthattunk ki. Ajánlatainkat a szóbeli tájékoztatás mellett szórólapokkal, DVD filmekkel és külön a kiállításra készített, csomagárakat tartalmazó árlistával mutattuk be. A kiváló minőségű magyar vadállomány mellett magas színvonalú, az amerikai vendégek igényeit kielégítő szolgáltatások, kiváló vadászházi szálláshelyek, gasztronómiai különlegességek is szerepeltek a kínálatban. Számos érdeklődő volt kíváncsi a vadászat mellett egyéb programlehetőségekre, turisztikai látványosságokra, és a nem vadászó kísérők számára igénybe vehető lehetőségekre - foglalta össze Kaknics Lajos, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója.

Milotai Gréta, a Nyírerdő Zrt. humánpolitikai munkatársa, a hazai kiállítóhely vezetője szerint a négy nap során rendkívül sokan fordultak meg a magyar standnál. A látogatók között az észak- és dél-amerikai vadászok mellett a többi között oroszok, dél-afrikaiak, spanyolok, olaszok, franciák, horvátok, ukránok és bolgárok egyaránt voltak. A Convention egyik díszvendége, az Egyesült Államok 43. elnöke George W. Bush volt, aki a kiállításon tett látogatása során a magyar standot is felkereste.

 

Hazai sikerként könyvelhető el, hogy az SCI Közép-Magyarországi Egyesülete érdemelte ki a 2009-es év legjobb nemzetközi szervezeti egységének járó elismerést. A kitüntetést Cseterki Imre, az egyesület elnöke vette át. A standon folyó munkát - a szervezésben is oroszlánrészt vállaló - Dr. Kőhalmi Zsolt, a Safari Club International nemzetközi igazgatója koordinálta; Prihoda Judit festőművész pedig vadászati témájú festményeit mutatta be.

 

Forrás: IndexKelet 02-08

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.