FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvekFAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-08-26

Kitüntetések augusztus 20-a alkalmából

Pro Silva Hungariae Magyar Erdőkért díjat kapott Mocz András, Varga Szabolcs és Horváth Ferenc.

Gráf József ünnepi köszöntőjében arról szólt, hogy az ünnepeknek is meg van a maguk sorsuk, hiszen augusztus 20-ának is különböző jelentőséget tulajdonítottak az idők során. De Szent István ünnepe egyben az agrárium legjelentősebb ünnepének is számít.

Emlékeztetett az államalapítás körülményeire, és arra, hogy István királyunk felismerte a történelmi szükségszerűséget, a kereszténység felvételét. A nemzet születésnapján kívül számunkra azt is jelenti, hogy a letelepedéssel a földművelésre való áttérés évezredekre meghatározta Magyarország sorsát a Kárpát-medencében. Ugyanakkor az új kenyér megünneplése egyben az élet, a gyermeknevelés lehetőségét jelenti.

A miniszter beszélt a 2004. májusa óta előttünk álló új kihívásokról, amit az EU-tagság jelent számunkra. A 450 milliós piacon kemény és kitűnő partnerekkel kell felvennünk a versenyt. Kiemelte, hogy a 25 éve méltánytalanul elhanyagolt állattenyésztést kell rendbe tenni.

A kitüntetettekre térve elmondta, hogy a nehéz időszakokban is vannak akik kitűnően teljesítenek, őket díjazza ma a szakma.

Ezt követően Sirman Ferenc szakállamtitkár ismertette a szakmai kitüntetések történetét és jelentőségét, majd Gráf József átadta a díjakat, többek között az 1994 óta adományozott Pro Silva Hungariae Magyar Erdőkért díjat.

2009-ben Pro Silva Hungariae Magyar Erdőkért díjban részesült
Horváth Ferenc, a Zalaerdő Zrt. gazdasági igazgatója, Mocz András, a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. tulajdonosa, prof. dr. Varga Szabolcs, a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar, intézetigazgató egyetemi tanára.

Sikeres életútja elismeréséül Életfa emlékplakett Ezüst fokozata elismerésben részesült Sőth Ervin, a Vas Megyei Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott erdőmérnöke. Érdemes és eredményes munkája elismeréséül Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült Bölkény Pál, a Heves Megyei MgSZH erdőfelügyelője, Garami Ákos, a Bács Kiskun Megyei MgSzH vadászati felügyelője, Martos Géza, a Vas Megyei MgSzH erdőfelügyelője, valamint Tanka István, a Fővárosi és Pest megyei MgSzH ügyintézője.

 

A díjazottak teljes listája az MTI hírben.

Forrás, fotók: Forestpress; MTI

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.