FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-08-07

Kitekintő - Hírek Európa faiparából

 

Barlinek - rekord árbevétel júniusban

A lengyel parkettagyártó vállalat, Barlinek rekord eladásokat realizált a "Multi-layer Parquet" és a "Pellets" üzletágakban, 2009 júniusában. A hivatalos nyilatkozat szerint a cég 809.020 m2 többrétegű parkettát értékesített júniusban. Ennek eredményeként a Barlinek mintegy 32%-al növelte értékesítési mennyiségét az elmúlt év hasonló időszakához képest. Ez ellentétes az európai többrétegű parketta piacok stagnáló vagy csökkenő általános helyzetétől. A vállalat nem szolgáltatott adatokat az értékesítési árak változásáról. Mindazonáltal, más piaci szereplők úgy vélekednek, hogy a Barlinek értékesítési tevékenységek meghatározó része, a nagyon agresszív árpolitika. (08-05)

 

-*-*-*-*-*-*-

Az európai kemény-farostlemez kibocsátás 2008-ban határozottabban csökkent, mint korábban

A csökkenő tendencia az európai kemény-farostlemez kibocsátását, már több éve jellemzi. A Farostlemezgyártók Európai Szövetsége (FEROPA - European Federation of Fibreborad Manufacturers) negyedéves statisztikák szerint, a szövetség tagjai összesen 827.617 (2007: 915.017) m3 kemény-farostlemezt állítottak elő az elmúlt évben, ami 9,6%-os csökkené az előző évhez képest. Az európai kemény-farostlemez termelés 2007-ben 5,5%, 2006-ban 4,7%-kal csökkent. (08-05)

-*-*-*-*-*-*-

Mayr-Menhof - szeptemberben bezárja fűrészüzemét Amstettenben

Június 15-én, az osztrák Mayr-Melnhof Holding Holz vállalat bejelentette, hogy szándékukban áll a németországi fűrészüzemüket (gatter) Amstettenben szeptember 30-án bezárni. Alfred Jechart, a MM igazgatósági tagja elmondta: a döntés legfőbb oka, hogy az üzem profittermelő képessége nem kielégítő, ami a jelentős export piacokon tapasztalt folyamatos értékesítési problémáknak "köszönhető". Az üzem elsősorban fenyőfűrészáru gyártására épült (ma már nem eléggé korszerű feldolgozó technológiával). (06-24)

 

-*-*-*-*-*-*-

Tarkett - csaknem teljesen megszerezte a szerb Sintelon céget

A francia Tarkett csoport, a július 2-án záruló ajánlattételi szakasz vége előtt megszerezte a szabad forgalmú részvények már mintegy 35%-át a szerb padlóburkolat-gyártó Sintelon cégben. Ennek eredményeként ma már a Tarkett 99,3%-ban birtokolja a Sintelon vállalkozást. A csoport csak így tudta elérni a Sintelon tervezett teljes átvételét, amely szerepel a belgrádi tőzsdén. (08-05)

 

-*-*-*-*-*-*-

OSB - az áremelkedés jön a javuló közép-európai piacon

Válaszul a közép-európai piacokon tapasztalható eladások lényegesen jobb helyzetére és az ezzel járó megnövekedett szállítási időre, szinte minden OSB gyártó bejelentette az áremelkedéseket, amelyeket néhány gyár már júliusban, vagy legkésőbb augusztusban érvényesíteni kíván. Június végén történt az első gyártói áremelés, majd a vevői igényeknek megfelelő ütemben, a legtöbb szállító már szintén emelte árait az elmúlt három hétben. (07-31)

 

 

 

Fordítás: Tóth János, Forrás: Euwid Wood Products


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.