FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-08-07, kiegészitve: 08-10

Lombos fűrészáru termelés csökkenése

A lombos fűrészáru termelés 13%-os csökkenése várható a 2009-es évben (mintegy 6,5 milló m3 mértékre), az Európai Fűrészipari Szövetség - EOS - prognózisa szerint.

Miután a lombos fűrészáru termelés 2008-ban 5,5%-os csökkenést mutatott, az Európai Fűrészipari Szövetség (EOS) 2009-re további 13%-os csökkenéssel számol a tagszervezetek lombos fűrészáru kibocsátásában (az összes előállítás 6,547 millió m3-re csökken).

 

A legnagyobb termelés csökkenést tavaly Olaszország és Lettország szenvedte el. Ennek a gyenge bútoripari kereslet a legfőbb oka. 2008-ban az európai lombos-fűrészáru termelésből legnagyobb részaránnyal Franciaország (25,2%) vette ki részét, ezt szorosan követte Románia (24,6%). Emellett a lombos fűrészáru iránti igény az EOS tagszervezeteinél 2008-ban 2,7%-os csökkenést mutatott. 2009-ben, további mínusz 11% (vagyis 7,646 millió köbméternyi felhasználással számolnak) várható.

 


"A jelenlegi helyzetben a lombos fűrészáru piac legfőbb problémája, a kulcsfontosságú ágazatokban hiányzó igények, megrendelések, mint például az építőiparban és az ehhez kapcsolódó termékeknél, a csomagolóiparban valamint a bútoripar területén." kommentálta Mag. Alfred Jechart, az EOS elnöke, a szervezet Bukarestben, június elején tartott közgyűlésén. Azt mondta, hogy az EU-országainak gyors állami intézkedései hatására, a fogyasztók bizalom erősödni fog. "A fűrészüzemek kénytelenek voltak lehetőségeikhez mérten gyorsan reagálni a változó piaci körülményekhez. Termeléscsökkentések és egyes gyárbezárások elkerülhetetlenek voltak " - mondta Alfred Jechart. Jelenleg egyes indikátorok arra utalnak, hogy a következő hónapokban javulás és 2010-ig stabilizáció várható.

 

Fordítás: Tóth János, Forrás: Globalwood, és TimberOnline


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.