FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-07-14

Átadták hazánk első automata készház-gyártó üzemét

Ünnepelt a hazai faszerkezetű házépítők széles köre, mivel 2009. július 13-án, ünnepélyes keretek között a GrandÁcs Tetőcentrum és Készház Kft esztergomi telephelyén megkezdte a termelést az első hazai automata készház-gyártó üzem.

A több (négy) generációs ácsipari tapasztalatokkal bíró családi vállalkozás - Grand Ács - ismét élen jár a technológia feljesztések terén. 2004-ben elsőként "honosították" CNC vezérelt automata ács szabászgépet, aminek használatával már 2005-ben az ún. Grandács-Ácsszerkezet-tel Construma Nagydíjat nyertek.

 

A vállalkozás 2008-ban nyitott a készház gyártás irányába, és rögtön az leginkább energiatakarékos megoldások kialakítását vették célba (már készül az ún. aktív készházuk), és immár üzembe helyezték az első magyarországi automata CNC vezérlésű, favázas készházakat gyártó üzemet Esztergomban.

Az eseményt igen sok partner, kolléga, újságíró tisztelte meg jelenlétével.


A hivatalos üzemavatón Kárpáti József, a MAKÉSZ elnöke volt a "műsorvezető". Elsőként Molnár József röviden bemutatta a vállalkozásuk történetét.

Készházak és az energia megtakarítása címmel Hansbert Ott, a gépsort szállító Weinmann cég ügyvezető-tulajdonosa tartott előadást, melynek magyarra átültetésében a Weinmann céget hazánkban képviselő Lignomat Kft ügyvezetője, Schmidt Katalin segédkezett.

A készház üzem hivatalos beindítása előtt Bedő Katalin, a Nemzeti Fejesztési és Gazdasági Minisztérium Építésügyi Főosztály főosztályvezető-helyettese tartott avatóbeszédet.

A szalagátvágásnál négy generációt átívelve a vállalkozás legidősebb és legifjabb tagja segédkezett. Az üzem technológiai bemutatásában dr. Molnár Szabolcs, a Grand-Ács tetőcentrum és Készház Kft ügyvezető igazgatója közreműködött.




A készház üzem egy műszakban 120db/év 120-150 m2-es családi házat képes legyártani. Hazai és külföldi piacra egyaránt fog termelni (Olaszország, Szlovákia, Németország, Románia). A minőség nyugat-európai, de az árak jóval mérsékeltebbek annál.

A helyszínen a cégvezetés arról a példaértékű együttműködésről is tájékoztatást adott, hogy mostantól ez a gyártó-hely fogja a Kampa-Trendhaus Kft számára előállítani a megfelelő minőségű és szerkezetű készház falpaneleket!

Az üzem működés közbeni megtekintése után Frigy Antal, NFGM, formálisan átadta a MAKÉSZ elnökének az építési termékek jogszerű forgalomba hozataláról közelmúltban véglegesített, új szakmai dokumentumot.

Ezt követően Fazekas Péter, a MAKÉSZ vezetőségének tagja, a KAMPA-Trendhaus Kft ügyvezetője, "Az energia felhasználás optimalizálásának fontossága a családi házak tervezésénél " című előadásában bemutatta a jelenlegi építési piacon elérhető technológiák alkalmazásával szerkesztett, a várható üzemeltetési költségeket listázó ártáblázatot. Ezt követően Kárpáti József röviden tájékoztatta a hallgatóságot az igencsak mozgalmasnak ígérkező őszi időszak fontos eseményeiről: Zöld Építészeti Napok, Passzívház Konferencia, Készház Vásár, Készház Konferencia, Lakásenergetikai Érdekegyeztető Tanács (LÉT).

Fotó és szöveg: Tóth János, FATÁJ


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.