FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-06-18

Faipari szakoktatás Pécsett - Simonyi Károly Szakképző

Iskolánk a megye második legnagyobb középfokú szakképző intézménye, ahol közel 1400 nappali tagozatos diák tanul. Kiemelkedő képességű tanulóink számos gyozelmet és előkelő helyezést értek el közismereti és szaktárgyakból, valamint a Szakma Kiváló Tanulója országos versenyeken.

Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola - Pécs

 

A mai iskola elődjében, 1954-ben kezdődött a szakmunkások képzése. Iskolánk az 1981/82-es tanévtől jelenlegi helyén, Pécs - Kertváros, málomi városrészében korszerűen felszerelt, modern épületegyüttesben működik.

 

Ma a megye második legnagyobb középfokú szakképző intézménye, ahol közel 1400 nappali tagozatos diák tanul. Kiemelkedő képességű tanulóink számos győzelmet és előkelő helyezést értek el közismereti és szaktárgyakból, valamint a Szakma Kiváló Tanulója országos versenyeken.

 

A hatékony oktató-nevelő munkát segíti a videórendszer, az interaktív táblák, stúdió, a nyelvi labor. A számítástechnika tantárgyi, tanfolyami és szakköri tanítására alkalmasak az egyre bővülő számítógépes szaktantermeink. A szakközépiskolások gyakorlati oktatása az iskola tanműhelyeiben, a szakképzős tanulók gyakorlati képzése vállalkozóknál történik. A tudományos eredmények, kulturális értékek, megismerését szolgálja a tizennégyezer kötetes könyvtár, folyóirat- és fonótéka gyűjtemény. Iskolánk aulája ünnepségek, diákrendezvények színhelye. Torna- termünk a szabadtéri pályákkal együtt, tömeg-sport és versenysport színhelyei.

 

Már több éve bevezettünk a 9-10. évfolyamon egy saját fejlesztésű szocializációs és felzárkóztató programot. Pedagógusaink megfelelő tapasztalatok birtokában segítik a szükséges tudás megszerzését.

 

Ennek birtokában a tanulók az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakmák közül választhatnak.

Képzéseink 8 és 10 osztályra, valamint érettségire épülnek, több szakmában.

 

Szakközépiskolai képzéseink: fa-és bútoripari technikus, épületgépész technikus, kozmetikus, informatikai szakmacsoport, elektrotechnika-elektronika szakmacsoport, logisztikai ügyintéző.

Szakiskolai képzéseink: asztalos, kárpitos, fodrász, épületgépész, járműfényező, könyvkötő és bőripari szakmák.

Érettségire épülő képzéseink: fa- és bútoripari technikus, épületgépész technikus, elektronikai technikus, informatikai alkalmazásfejlesztő, informatikai rendszergazda, fényképész, kozmetikus, logisztikai ügyintéző.

 

A faipari szakmunkások képzése már 1954-ben megkezdődött, kezdetben bútorasztalos, majd épületasztalos, kádár, bognár, kárpitos szakmákban.

 

Ma már több szinten történik a faipari szakmák után érdeklődő tanulók képzése.

9. és 10. osztályban a Szakiskolai Fejlesztési Program szerint orientáljuk a tanulókat a faipari szakmák felé.

Akik a 10. évfolyam befejezése után az asztalos, vagy kárpitos szakmát választják, 3 év múlva kaphatnak szakmunkás bizonyítványt. A képzésük modulrendszerben történik. Gyakorlati felkészítésük részben az iskola tanműhelyében, részben üzemekben, vállalkozóknál folyik.

Akik 9. osztálytól a faipari szakközépiskolát választják, 4 év után lehetőségük van szakmai érettségit is tenni és faipari technikusként folytatni tanulmányaikat iskolánkban, vagy felsőfokú intézményekben továbbtanulni. Szakmai képzésük, az érettségi után 2 éves és szintén modulrendszerben történik.

Faipari tanműhelyünk jól felszerelt, folyamatosan gyarapodó gépparkkal, helyszíni szerelésekhez szükséges kisgépekkel, valamint saját szárító berendezéssel.

Célunk - az iskolai hagyományokat megtartva, a gazdasági változásokat figyelembe véve, tájékozott, képzett szakemberek nevelése.

 

Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola

7632 Pécs, Malomvölgyi u. 1/b.

Telefon: (72) 550-710

Fax: (72) 550-755

Email: kszki@simonyi.sulinet.hu

web: www.simonyi.sulinet.hu

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.