FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvekFAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-06-12

STIHL családi nap volt június 7-én

Sok százan már előre bejelentkeztek és mintegy ezren részt vettek a június 7-én rendezett STIHL családi napon. Az Andreas Stihl Kft. az idén nem rendezte meg Országos Fakitermelő Versenyét (FATÁJ: Beszámoló a 2008. évi Versenyről), hanem helyette Biatorbágyon, a cég logisztikai központja körül volt az esemény, mellyel a családokat célozták meg, elsősorban a fűnyírásra koncentrálva a Viking és Stihl gépekkel. Ugyanakkor természetesen bemutatták a motorfűrészeket is. Előadást szerveztek az ide látogató viszonteladóiknak a jól felszerelt oktatóteremben, a szabadban pedig minden gépüket, azok gyakorlati működését megmutatták a nagyközönségnek.

 
A logisztikai bázis előtt alig lehetett parkolóhelyet találni. Bent ugyanakkor a gyerekeket egyből játék fűnyírók, a szüleiket pedig a valódi gépek várták.

A fűnyíró verseny mellett a gyerekek vezethették a fűnyíró traktorokat, de részükre sok egyéb játék lehetőség is adódott. Aki eljött éhen nem maradhatott, sőt egy zenekar is szórakoztatta közönséget.

A napot azért is nevezték családi napnak, mert a családokra akartak összpontosítani, hiszen a kertben a család minden tagjának megvan a maga tennivalója, és ezek mindegyikéhez kínálnak megfelelő, magas színvonalon fejlesztett gépeket. Ugyanakkor említésre méltó, hogy a STIHL cég a mai napig családi vállalkozás és a szakkereskedések hálózatát is mint nagy családot látja. Stihl és Viking gépeket csak ezeknél lehet vásárolni, termékeit nem árulja nagyáruházakban.


Külön rajzolósarkot rendeztek be a gyerekeknek.


Itt az volt a feladat, hogy a vízzel teli poharak körül tökéletesen le legyen nyírva a fű, de a poharaknak nem volt szabad megmozdulniuk, pláne nem eldőlniük.


A gyerekek vezethették (a szakember segítségével) a fűnyíró traktorokat, amit nagy örömmel tettek.


A motorfűrészek és a lombfúvató gépek sem maradhattak el, ezeket is ki lehetett próbálni.


A bemutató és oktatóteremben szépen összerendezve át lehetett tekinteni a legújabb fejlesztések minden eredményét és a bevált eszközöket.


A múzeumi sarokban pedig a régi vitézek voltak láthatók, melyek annak idején forradalmasították a fakitermelés munkaműveleteit.

Nagyon jó hangulatú rendezvény volt, gratulálunk a szervezőknek. Akik elmentek, láthatóan mind nagyon jól érezték magukat a STIHL családi napon.

Mőcsényi Miklós

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.