FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-05-07

Hétköznapi csúcstechnológia: Lézeres mérőműszerek ipari felhasználásra a Bosch-nál


Mircea Georgescu a Robert Bosch Kft. elektromos kéziszerszámok üzletágának regionális értékesítési igazgatója (Foto: Bosch)

A Bosch a méréstechnikában is az első

Legyen szó üzlethelyiségről, lakóingatlanról vagy városépítésről, a kivitelezőknek, építészeknek, építési- és ingatlan-szakembereknek hajszálpontos adatokra van szükségük. A Bosch új méréstechnológiai fejlesztéseinek köszönhetően az ő korábbi nehézkes munkájukat most felváltja a gyors és precíz, lézerrel támogatott mérés. Egy gombnyomás és az adat megjelenik a kijelzőn. Mindez nemcsak gyorsabb, de pontosabb mérést is lehetővé tesz az eddigi "mechanikus kézi" megoldások helyett.

A Bosch hagyományosan nagy hangsúlyt fektet az innovációra, az új és élenjáró technológiák kifejlesztésére. Korábban például a vállalat által kifejlesztett speciális gyorsulásmérővel - Bosch Arma D4E - végzett méréseket a NASA a Holdra szállás előtt, a leszállási terület geológiájának megismerése és pontosabb mérése érdekében. A vállalat most a mindennapi méréstechnológiába is átültette az űrtechnikát és lézer sugárral mérő termékeivel debütál. A CST/berger műszereket 2009. május 6-án, a 4-es metró építkezésén mutatták be a szaksajtónak.

 

 

Az új termékcsoport a CST/berger márka

A termékkínálat a geodéziai termékektől az automatikus szintező eszközökön keresztül egészen a komplett állomásokig terjed. E széles kínálat összesen mintegy 300 mérőeszközt és 700 rendszerterméket foglal magában, melyek szigorúan a felhasználók igényeit hivatottak szem előtt tartani.

Piaci perspektívák

A saját tulajdonú professzionális, digitális mérőeszközökkel dolgozó szakemberek és ezermesterek száma manapság még elenyésző. A Bosch széles termékskáláján keresztül a profi és a félprofi ezermestereknek is kínál ár/érték arányban is megfelelő terméket. A Bosch csoport ezért a nehéz gazdasági környezetben is ígéretes növekedéssel számol, szegmentált termékskálájával. A vállalat olyan innovatív megoldásokat tesz elérhetővé, amelyek forradalmasíthatják a méréstechnika piacát. Folyamatosan vonzó eszközkínálata, széles körű lefedettsége és gazdag szolgáltatásai révén a méréstechnológiát önálló termékkategóriává fejleszti elsősorban az építőipari szakáruházakon keresztül.

A Bosch csoport a nagy múltú, Egyesült Államokban bejegyzett CST/berger méréstechnikai vállalat 2008-as akvizíciójával az iparág piacvezető helyét célozza meg. A két vállalat piaci pozíciója és tevékenysége optimálisan kiegészíti egymást. Egyaránt aktívak a kéziszerszámok tervezésében és a gyártásában, ám a CST/berger főleg az északamerikai kontinensen vezet a lézeres méréstechnikai eszközök piacán, míg a Bosch csoport Európában kiemelkedő a távolságmérés terén. A CST/berger felvásárlásával igen komoly tapasztalatra tett szert a vállalat a szintező eszközök ágazatában

 

Néhány Bosch újdonság rövid bemutatója

Bosch GRL 150 HV Professional lézerszintező

GRL 150 HV Professional önszabályozó lézerszintezőnk 2009. január óta kapható a piacon. Ez a profi iparosoknak készített eszköz függőleges és vízszintes vonalvezetéshez és magasságok átvezetéséhez is ideális megoldásként szolgál. Legfőbb előnye a könnyű kezelhetőségében rejlik. Minden funkcióhoz egy külön gomb és könnyen érthető szimbólumok tartoznak. A LED kijelzők a lézersugárról és az akkumulátor állapotáról adnak tájékoztatást. A mérések rendkívül pontosak és a lézersugárnak az ideális vonaltól való eltérése csupán 0,1 mm/m. Az LR 1 Professional vevő használatával a lézerszintező tartománya 150 m.

 

45°-os vezetővonalat vetítő Bosch GTL 3 Professional lézerszintező csempékhez és burkolólapokhoz

A csempékhez és burkolólapokhoz kifejlesztett GTL 3 Professional lézerszintező a csempézést és padlóburkolást segítő ideális eszköz. Ez a szakkereskedésekben kapható egyetlen olyan, csempézést/padlóburkolást segítő lézerszintező, amely a két standard derékszögű lézersugárnyaláb mellett 45°-os irányban egy harmadik vonalat is kivetít. Ezzel a lapok lerakása nem csupán párhuzamosan de átlósan nézve is kifejezetten egyszerű és gyors. A GTL 3 Professional a tapétázásnál, parkettázásnál illetve kőrakásnál is nagyon hasznos lehet. A csempézést megkönnyítő új lézerszintező lézersugár-vonalai az erősen fókuszált optikai komponenseknek köszönhetően könnyen láthatók. A céllemez használatával a lefedett tartomány 20 méter. A méterenként vett 0,2 mm-es vonalpontosság a legjobb eredmény ebben az eszköz osztályban. Az eszköz könnyű súlya, praktikus kialakítása és egy-gombos működtetése a kényelmesebb munkavégzést szolgálja.

 

Bosch PCL 20 keresztvonalas lézerszintező ezermestereknek

A Bosch új, PCL 20 keresztvonalas lézerszintezője az ezermesterek sokoldalú segítője. Öt különböző üzemmódban használható: vízszintes, függőleges illetve dőlt vonalak, valamint keresztvonalak és nadírpont áthelyezés. A felhasználó a kezelőpult gyenge érintésével tudja beállítani a kívánt üzemmódot. Feladatok egész sora hajtható végre kényelmesen a PCL 20 segítségével: akár képeket akarunk felakasztani, polcokat felrakni, csempéket/padlóburkolókat kívánunk lerakni vagy a belső falakat szeretnénk festeni, a lézervonalak - olyan térbeli tárgyak, mint pl. vonalzó nélkül is - pontos vonalvezetést biztosítanak. A lézervonalak maximális kitérése 0,5 mm/m. A kiváló minőségű, 635 nanométeres lézer átlagosan 4 másodperc alatt állítja be önmagát és max. 10 m-en belül kifejezetten élesen látható lézervonalakat vetít.

 

A Bosch csoport

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. A gépjármű- és ipari technológia, valamint a fogyasztási cikkek és az épület-technológia terén mintegy 280000 munkatárssal a vállalatcsoport a 2008-as üzleti évben 45,1 milliárd eurós forgalmat ért el. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy hatvan országban működő több mint 300 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch körülbelül 150 országban van jelen. Ez az egész világra kiterjedő fejlesztési, gyártási és értékesítési hálózat a további növekedés alapfeltétele. A Bosch évente árbevételének 8 százalékát, vagyis több mint 3,5 milliárd eurót költ kutatásra és fejlesztésre, és világszerte több mint 3000 szabadalmi kérelmet nyújt be. A Bosch valamennyi termékével és szolgáltatásával úgy javítja az élet minőségét, hogy innovatív és hasznos megoldásokat kínál.

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) "Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként" alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH részvényeinek 92%-a a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja. A maradék üzletrészek a Bosch családnál és a Robert Bosch GmbH-nál vannak.

 

További információért látogasson el a www.bosch.hu honlapra.

(x)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.