FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-03-31

Construma - Díjazták a lagjobbakat

A Construma és Hungarotherm kettős kiállítás idei bevezető aktusa szokás szerint az Újdonságdíjak átadása volt. A szakmai zsűri a termékek innovatív tartalma, illetve az energiamegtakarítás és a környezetvédelmi szempontok alapján választotta ki a pályázott termékek közül a legjobbakat.


(Képek forrása: IngatlanMagazin)

Újdonságdíjak a Construmán és a Hungarothermen

Dr. Petró Bálint, a Construma Újdonságdíj zsűrijének elnöke a díjátadó ünnepségen elmondta, hogy miután kialakították a termékcsoportokat, a legfontosabb szempontok súlyozott figyelembe vételével hozták meg a döntésüket. Hozzátette, a zsűrinek nem volt nehéz dolga, mert minden témakörben volt olyan termék, ami nagyságrendekkel több pontot kapott, mint a versenytársak, így összesen kilenc cég vehette át a kiállítások rangos díját idén.

Denk András, a Hungarotherm Újdonságdíj Bizottság elnöke hozzátette: az idei évtől a Hungarotherm kiállítás sem Nagydíjat, hanem Újdonságdíjat ad át, hogy még jobban kihangsúlyozzák az innováció fontosságát. A 10 érvényes pályázatot két termékcsoportra osztották: a hőtermelők és a megújulóenergia-hasznosítás témakörében. A bizottság legfontosabb szempontjai a technológiai újdonságtartalom mellett a műszaki érték, a használati érték és kiemelten a környezetvédelem és energiatakarékosság volt.


A díjazottak

A Construma 2009. évi Újdonságdíját a Xella Magyarország Kft. Ytong Multipor ásványi hőszigetelőrendszere, a Creaton Hungary Kft. Creaton Balance sajtolt kerámia tetőcserepe, a Mediator Kft. famodifikálási technológiája és a Borovi Faipari Zrt. tömör fenyőből készült homlokzati nyílászárója nyerte el.


Mediator Kft. famodifikálási technológiája


Borovi Faipari Zrt. tömör fenyőből készült homlokzati nyílászárója

A Hungarotherm idei Újdonságdíjára a Robert Bosch Kft. Junkers Cerapur Acu ZWSB 22/28-3 A jelű kazánja, a Buderus Hungária Kft. Logamax plus GB 162 kondenzációs falikazánja, a Penta Klíma Kft. NIBE Fighter 1250 Inverteres geohőszivattyúja és az Aereco Légtechnika Kft. napelemmel üzemeltethető VBP huzatfokozó ventilátora volt méltó. Különdíjat ítélt a zsűri a Herz Armatúra Hungária Kft. Herz biomassza kazánjának.

 

Az idei kiállítás újdonságai

A Hungexpo kiállítási területének egészét betöltő kiállításokon 24 ország 759 cége vesz részt. A kiállítások és kísérő eseményeik összesen 27 550 négyzetméteren zajlanak. A termékkínálat középpontjában az energiafelhasználást forradalmasító megoldások állnak. A zöldenergia témában minden eddiginél többen kínálnak korszerű berendezéseket. Először láthatók az eddigieknél nagyobb választékban a kiállításon zöldtetők, illetve a kertépítéssel kapcsolatos termékek és szolgáltatások.

 

Várhatóan nagy érdeklődés kíséri idén is a Készházvásárt, amelyen a hazánkban is egyre népszerűbb gyors és energiatudatos építési technológiával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, illetve vehetik igénybe az egyedi tervezés adta lehetőségeket.

 

A Hungarotherm kiállítás középpontjában az energiatakarékosság, a zöldenergia, a környezettudatosság áll majd. A látogatók olyan korszerű berendezésekkel találkozhatnak, amelyek nap, szél- vagy geotermikus energiát hasznosítanak, illetve beépítésükkel jelentős energiamegtakarítás érhető el.

 

Szerző: Tárkányi Botond, Forrás: IngatlanMagazin 03-31

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.