FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-03-31

Idén a Bosch a leginnovatívabb vállalat Magyarországon

A Bosch fejlesztése, az UNEO elnevezésű pneumatikus fúrókalapács nyerte el 2009-ben a XVII. Magyar Innovációs Nagydíjat. A tudósokból és gazdasági szakemberekből álló zsűri - melynek elnöke Dr. Molnár Károly kutatás-fejlesztésért, innovációért felelős tárca nélküli miniszter - a fejlesztés műszaki, gazdasági eredményei mellett eredetisége és társadalmi hasznossága alapján ítélte oda az év legjelentősebb innovációját elismerő díját.


A Magyar Innovációs Nagydíjat Sólyom László köztársasági elnök adta át Horváth
Attilának, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatójának. (Foto: Bosch)

Az immáron tizenhetedszer átadott Magyar Innovációs Nagydíjat a Bosch első Li-ionos pneumatikus fúrókalapácsa érdemelte ki, mely rendkívül kompakt méretével és teljesítményével egyedülálló a szerszámgép piacon. A Bosch UNEO három barkács feladatot - a kalapácsfúrást, a fúrást és a csavarozást - egyesíti egyetlen könnyen kezelhető elektromos kéziszerszámban. A pneumatikus ütőszerkezet nagy teljesítményű Bosch motorral kombinálva percenként 4800, 0,9 joule erősségű ütést eredményez egy különlegesen kis géptestbe zárva. A csupán 1.1 kilogramm súlyú, és A5-ös lap méretű eszköz kiemelkedő munkakényelmet biztosít használóinak.

 


A Magyar Innovációs Nagydíj, Fotó: Bosch

 

Horváth Attila, a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. igazgatója elmondta: "A Bosch nemzetközi törekvéseinek megfelelően a kéziszerszám piacon is a legmodernebb technológiákat alkalmazza. Az UNEO remek példája annak, hogy egy innovatív fejlesztési folyamat során ma már nem hagyhatók figyelmen kívül a környezetkímélő, alternatív energiákra támaszkodó megoldások sem."


Horváth Attila, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója a XVII. Magyar Innovációs Nagydíjjal. Fotó: Bosch

A Bosch miskolci elektromos kéziszerszám gyára az UNEO gyártására két új gyártósort indít el az idei évben. A vállalat ezzel 50 új munkahelyet teremtett és ellátja egész Európát a díjazott termékkel.

"Vállalatunk dinamikus fejlődése és hosszú távon is sikeres működése érdekében aktívan részt veszünk a piaci és technikai folyamatokban, magunk is alakítva azokat. Ily módon ügyfeleinknek a jövőben is innovatív megoldásokat, munkatársainknak pedig vonzó munkahelyeket biztosíthatunk." - üdvözölte Horváth Attila gyárigazgató a Magyar Innovációs Díjat.

 

 

A Bosch csoport

A Bosch Csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Az előzetes adatok szerint a 2008. üzleti évben a cégcsoport mintegy 282.000 munkavállalója körülbelül 45 milliárd euró nagyságú árbevételt állított elő a gépjárműipari és ipari technológia, valamint a fogyasztási cikkek és építőipari technológia terén. A Bosch Csoport alatt a Robert Bosch GmbH és annak több mint 300 leányvállalata és regionális vállalata értendő több mint 60 országban. Ha értékesítési és szolgáltatási partnereit is figyelembe vesszük, akkor a Bosch mintegy 150 országban van jelen. Ez az egész világra kiterjedő fejlesztési, gyártási és értékesítési hálózat jelenti az alapját a további növekedésnek. A Bosch minden évben 3 milliárd eurót meghaladó összeget költ kutatásra és fejlesztésre, és több mint 3.000 szabadalmi kérelmet nyújt be szerte a világon. A vállalatot 1886-ban "Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhely" néven alapította Robert Bosch (1861-1942) Stuttgartban.

 

További információért látogasson el a www.bosch.hu honlapra.

(x)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.