FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-03-03

Fairplay díj-várományos erdőmérnök hallgató

Több mint 120 ezer forint lapult abban a pénztárcában, amelyet Lázár Olivér egyetemista talált futás közben a soproni erdőben a napokban. A pénzt eszébe sem jutott megtartani, visszaadta a tulajdonosának és mindössze egy köszönetet fogadott el a családtól.

- A napokban délelőtt elvittük a lányunkat teniszedzésre és mivel csak egy óra múlva kellett érte menni, mint ilyenkor mindig, a kutyával és a másik két gyerekkel az erdőbe mentünk sétálni - mesélte el a Kisalföldnek a történteket Losoncziné Tamás Teodóra.

- Később visszamentünk a lányunkért, majd a jégpályán kötöttünk ki. Mikor hazaindultunk, férjem észrevette, hogy a pénztárcája hiányzik a kabátzsebéből - részletezte Losoncziné Tamás Teodóra. - Pánikba estünk, mert elég sok pénz volt benne, és a férjem összes irata. Most hol keressük? A tenisz- vagy a jégpályán? Az erdőben? Teljesen reménytelennek tűnt a dolog, ennek ellenére a férjem elindult, hogy bejárja a helyszíneket. Az erdőből telefonált haza elkeseredve, sehol semmi, amikor hirtelen észrevette, hogy a friss hóba valaki beleírta a következőt: "A TÁRCÁDAT MEGTALÁLTAM". Éppen letettem a telefont, amikor csengettek- mondta Losoncziné Tamás Teodóra.

 

Egy fiatal fiú állt az ajtóban, és átadta az elveszettnek hitt pénztárcánkat, benne a rengeteg pénzzel és irattal. Döbbenten álltam ott, nem győztem köszönni. Hálánk jeléül szerettem volna neki viszonzásul pénzt adni, de hiába győzködtem, nem fogadott el semmit. Ezúton is köszönjük neki fáradozását. A szülei büszkék lehetnek rá.

 

- Nem tartom nagy dolognak, hogy valaki visszaad egy pénztárcát a gazdájának - mondta szerényen Lázár Olivér elsőéves erdőmérnök-hallgató. - Gondolom, a saját nehéz munkával összeszedett pénze volt benne. Éppen futottam az erdőben a Károly-kilátóhoz, amikor észrevettem, hogy  előttem hever a hóban a tárca. Felvettem és megnéztem. Több mint 120 ezer forint készpénz lapult benne és személyes iratok. Zsebre tettem, nem mondom, majd lehúzta rólam a gatyát a hegynek felfelé, volt benne töltelék. A Deákkútnál az út szélére odaírtam a hóba, megtaláltam a pénztárcát, hogy a gazdája, mikor ezt elolvassa, megnyugodjon és ne kelljen tovább keresgélnie. Aztán visszafutottam a kollégiumba, lezuhanyoztam, átöltöztem, megnéztem a neten, hol van az az utca, ami a lakcímkártyán szerepel, megírtam egy e-mailt Losonczi úrnak, hogy ne aggódjon, mert viszem vissza a tárcáját. Mikor hozzájuk érkeztem, csak a felesége volt otthon, de nagyon örült, hogy megkerült a tárca. Meg akart jutalmazni, de azt nem fogadtam el. Megköszönte, nekem jó érzés volt, hogy segítettem valakinek, ezzel el van intézve.

A fiatalembert szerettük volna fényképpel is bemutatni olvasóinknak, ő azonban ettől elzárkózott, mondván: igazából semmi különleges nincsen a sztoriban. "Ilyenek az NYME hallgatói. A selmeci hagyományok szelleme nemcsak az ivásról meg a nótázásról szól, hanem valami mást is tanít nekünk: összetartást, tisztességet, becsületességet és mások tiszteletét, ami a mai világból kezd kiveszni."

 

Forrás: Kisalföld 02-25

 

 


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.