FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-01-29

Kanizsa Trend a kölni Bútorvásáron

Kanizsa Trend kft.

A kanizsai bútorgyártó cég tizenhét éve rendszeres kiállítója Európa legnagyobb bútoripari szakvásárának, melyen idén január 19-től 25-ig mintegy 50 ország 1100 kiállítója mutatkozott be. Az egyedüli magyar kiállító több száz négyzetméteres standon mutatta be termékeit. A vásár tapasztalatairól cég igazgatójával, Miklós Zsolttal váltottunk szót. - Az egyhetes nyitva tartás alatt csaknem száz országból több mint százezer látogató kereste fel a kölni vásárt, így a mi standunkat is nagy számmal tekintették meg a vevők - mondta elöljáróban Miklós Zsolt, hozzátéve: mintegy százmillió forint értékű rendelésállománnyal tértek haza.

 

- Milyen trendek jellemezték a kölni vásárt?

- A kárpitos bútoroknál a trendek hasonlóak az elmúlt évihez, a színekben a fekete és a fehér domináns, ugyanakkor megmaradtak a földszínek, melyek mellett nagyon kedvelt a piros színvilág is. A korpusz bútoroknál, tehát a szekrényeknél továbbra is tartja magát az a trend, hogy teljesen eltűntek a nagy, egész falat betöltő szekrénysorok, s helyettük jól variálható, kisebb elemekből állítják össze a különböző tárolórészeket. A színvilágban a változatos, tömör fa frontok mellett egyre erősebben megjelent, s mindinkább előretör a fehér szín.

 

- Milyen formák domináltak?

- A kárpitos bútoroknál a kubikus, szögletes formák egy kicsit lágyabbá váltak, s az úgynevezett organikus, lekerekített formarészek kaptak hangsúlyt. Mindenképpen a kényelmet és a praktikusságot helyezték előtérbe a különböző gyártók, olyan kényelmi funkciókkal látva el a bútorokat, melyek a mindennapi használatot megkönnyítik. Gondolok itt a relax funkciókra és a tároló elemekre, a garnitúrába épített asztalkákra, illetve fejtámlákra, melyek a kényelmesebb tévénézést vagy a jobb pihenést teszik lehetővé.


- A Kanizsa Trend milyen bútorokkal képviseltette magát a nemzetközi piacon?

- Az úgynevezett Designwerk kollekciónkat vittük ki Kölnbe, ami gyakorlatilag a legjobban megfelel a nyugat-európai ízlésvilágnak. Ezek modern formavilágot képviselő bútorok, nagyrészt német, francia és angol designerek munkái, amiket a saját mintagarnitúra-gyártó csapatunk Nagykanizsán öntött formába - a nyugat-európai designerek tervei alapján. A színvilágot tekintve a világos színeket követtük, modelljeink nagyrészt fehér, illetve törtfehér színekben kerültek kiállításra, míg az egész standra a fekete színek voltak jellemzők. Ebből a fekete környezetből nagyon jól kiemelkedtek a világos garnitúrák.

Miklós Zsolt elárulta: ezúttal új kollekcióval is megjelentek, méghozzá a kárpitozott étkezőpadokkal, ami Magyarországon ma még kevésbé ismert. Ehhez ugyanis olyan étkezők szükségesek, ahol nagy tér áll rendelkezésre, mint például a nyugat-európai családi házakban.

- Az étkezőpadokat is bőr, illetve szövet kárpitozással, lágy, finom megoldásokkal kínáljuk, s egészen új kollekciót vittünk ki a nemzetközi piacra - folytatta a Kanizsa Trend Kft. ügyvezetője, hozzátéve: az elmúlt néhány hónapban ezeket a modelleket már különböző nyugat-európai piacokon nagy sikerrel tesztelték. Tulajdonképpen így nem is jelentett számunkra meglepetést, hogy a Kölni Nemzetközi Bútorvásáron is nagy népszerűségnek örvendett a cég új modell szegmense. A hatalmas rendelésállomány azt is feltételezi, hogy a Kanizsa Trend szép lassan növelje a kapacitását. Ez egybecseng azzal a decemberben elkezdett nagy beruházással, mely a csarnokok modernizálásából és a technológiai folyamatok átalakításából áll, jobb hatékonyságot biztosítva, s versenyképességüket javítva. Nem utolsósorban teljesen biztossá teszi a meglévő munkahelyek megtartását. S ez bizony nem csekélység, hiszen pontosan 440 munkahelyről van szó.

 

forrás: zalaihirlap.hu 01-28

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.