FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-04-04

Erdőgazdálkodási potenciál - erdőkárok helyreállítása

A palyazat.gov.hu honlapon megjelent tájékoztatás szerint módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok helyreállítása című (VP5-8.4.1.-16 kódszámú) felhívás dokumentációja.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Március végén módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent "Az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok helyreállítása" című (VP5-8.4.1.-16 kódszámú) felhívás dokumentációja.

 

Felhívjuk a Tisztelt Támogatást Igénylők figyelmét, hogy a felhívás módosulásai az alábbi pontokat érintik:

- Az 1.2. A rendelkezésre álló forrás fejezetben a felhívás keretösszege az Éves Fejlesztési Keretben foglaltaknak megfelelően pontosításra került.

- A Vidékfejlesztési Program módosítása alapján a felhívás keretében új tevékenységként támogatható az "erdőkárok gyökérsarjaztatással történő helyreállítása", a "töréskár (hó, szél, jég)/széldöntés mesterséges erdősítéssel történő helyreállítása", "töréskár (szél, hó, jég)/széldöntés gyökérsarjaztatással történő helyreállítása". Az új célterületek bevezetésével a felhívás több fejezete is módosult.

- A 3.3 Nem támogatható tevékenységek fejezet kiegészült a "tőrevágással és tuskósarjaztatással történő állomány helyreállítással", a "háziállat által okozott károsítás helyreállításával", valamint a "hatóság által igazolt ismeretlen kár helyreállításával".

- A 3.4.1.1. Műszaki és szakmai elvárások II. Kötelezettségek vállalása fejezet kiegészült a mag és makkvetés, valamint a sarjaztatás esetében alkalmazandó előírásokkal. Ugyanezen fejezet 6.) bekezdésének módosítása alapján "sarjról történő természetes erdőfelújítás - az erdészeti hatóság ellentétes döntése hiányában - csak gyökérsarjaztatással történhet".

- A 4.3 A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja fejezet 3.) bekezdése a következő mondattal egészült ki: "A számítás módja: amennyiben a káresemény bekövetkezésének idejeként az erdészeti hatósági nyilvántartásban év és negyedév kerül meghatározásra, úgy az adott évet követő negyedik naptári év azonos negyedévének utolsó napjáig adható be kérelem."

- A felhívás 6. A támogatási kérelem elkészítése során csatolandó mellékletek listája fejezetben módosultak a támogatási kérelemhez - egyúttal kifizetési igényléshez - csatolandó mellékletek.

- Az 5.3 A támogatás mértéke, összege fejezetben megemelkedtek a felhívás keretében támogatott tevékenységek, valamint a kiegészítő tevékenységek egységköltségei. A 2021-ben megemelkedett támogatási összegek a 2021-ben és az azt követő években benyújtott támogatási kérelmek - egyúttal kifizetési igénylések - kapcsán kerülnek alkalmazásra.

- A felhívás 1. számú mellékletében (Fogalomtár) módosult az "elsőkivitel", a "káresemény", valamint a "természeti katasztrófa" fogalma, valamint kiegészült a melléklet a "sarjaztatás" fogalmával.

- A 3. számú mellékletben (A támogatási kérelmek rangsorolásánál, illetve támogatásánál figyelembe veendő szempontok) módosultak a felhívás tartalmi értékelési szempontjai. Tájékoztatjuk a Tisztelt Támogatást Igénylőket, hogy a módosult tartalmi értékelési szempontok a 2021-ben és az azt követő években benyújtott támogatási kérelmek - egyúttal kifizetési igénylések - kapcsán kerülnek alkalmazásra.

- A Támogatói Okirat a felhívással összhangban módosult

Forrás: PALYAZAT.gov.hu

Kiegészítés:

 

Az Agrárkamara hírében a táblázatok mutatják az összegszerű változást.

 

 

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.