FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-03-25

Tisztítsuk meg az országot

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. közjóléti és környezetvédelmi tevékenységében évek óta jelentős feladatot és költséget jelent az erdőterületeinken illegálisan elhelyezett hulladék felszámolása.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Tapasztalható, hogy az illegálisan elhelyezett hulladék nagy része szállítóeszközön kihordott, ömlesztett vagy zsákos szemét, fajtáját tekintve építési törmelék, autógumi, háztartási szemét vagy elektronikai eszköz.

A probléma kezelését Társaságunk a helyi önkormányzatokkal, hatósági és felügyeleti szervként eljáró intézményekkel történő együttműködésekkel igyekszik megoldani. A helyi szervezések mellett az országosan meghirdetett hulladékmentesítési programokban is aktívan részt veszünk.

Társaságunk az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a "Tisztítsuk meg az Országot!" projekt keretében kifejlesztett HulladékRadar applikáció alkalmazásával 2020. év szeptemberétől folyamatosan végzi az illegálisan elhelyezett hulladékkal terhelt, erdőgazdasági területek feltérképezését, majd a vonatkozó jogszabályi előírások betartása vagy betartatása szerint a bejelentéssel érintett területek megtisztítását, mentesítését.

Az illegális hulladékkal folyamatosan terhelt helyeken sajnos szükséges olyan védelmi rendszer kiépítése, üzembe helyezése, mely megakadályozza a hulladék elhelyezésének további lehetőségét is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinálásával kiírt pályázati felhívás a "Tisztítsuk meg az Országot!" projekt a hulladékkal terhelt területek mentesítésében és védelmi rendszerek kiépítésében is segíti a sikeres pályázót.

Társaságunk élt a pályázati lehetőséggel, sikeresen pályázott, ezzel az illegális hulladékelhelyezés megelőzéséhez és megszüntetéséhez az eddig felhasznált saját források mellett már pályázati forrást is tud biztosítani.

2020. szeptemberétől a HulladékRadar applikáció alkalmazásával a Társaság kezelésében lévő területekről a bejelentett és a kollégák közreműködésével felmért hulladékot folyamatosan gyűjtjük, és szállítjuk.

Társaságunk az elmúlt fél évben közel 200 m3 hulladékot gyűjtött össze, 16 hulladéklerakót számolt fel, és további 13 helyen végzett hulladékmentesítést.

A hulladékgyűjtést követően a felszámolt hulladéklerakó helyeken megelőző, megszüntető céllal biztonságtechnikai eszközöket helyezünk ki (sorompó, kamera), remélve, hogy a hulladék okozott környezetszennyezésnek ezzel véget tudunk vetni.

Forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.