FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-03-22

Nemzeti Mintaterv Katalógus 2021

A Nemzeti Mintaterv Katalógus elsődleges célja a Magyar Falu Programhoz kapcsolódóan a lakossági építkezések támogatása és a magyar vidék épített környezetének minőségének növelése.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Új házak felépítéséhez és kockaházak felújításához is le lehet tölteni tervrajzokat a Nemzeti Mintaterv Katalógusból - jelentette be Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken.

A letölthető tervrajzokat a Nemzeti Mintaterv Katalógus tartalmazza, amely jelenleg 40 mintatervből áll. A jövőben közel 100 terv lesz elérhető.

A Nemzeti Mintaterv Katalógus létrehozását még 2019-ben kezdeményezte a Miniszterelnökség. Az akkori ötletpályázat eredményhirdetése során a beérkezett 273 megoldásból 93 vázlattervet vásárolt meg a pályázat lebonyolítója.

 

 

Minőségi építészet

Az építészet három alapköve hagyományosan a hasznosság, a tartósság és a szépség. Ezek ma is érvényes fogalmak, még ha az egyes korok megközelítései új dimenziókat adtak is nekik. Ma a hasznosság magában foglalja a funkcionalitást, a célszerűséget és az erőforrások hatékony felhasználását. A tartósság mára az épületek időtállóságán túl az ökológiai és gazdasági fenntarthatóságát is jelenti. A Nemzeti Építészetpolitikában, "hazánk építészeti hitvallásában" ezeréves építészeti hagyományainkkal párhuzamosan megjelennek a jelen kreatív innovációi, és különös hangsúlyt kapott az anyagi, szellemi és természeti erőforrások gondos használata, a jövő nemzedékei iránt érzett felelősség.

Mintatervek

A mintatervek magyarországi megjelenésének több mint 100 éves hagyománya van. A mintaterv-ciklusok megvalósult épületei jelentős mértékben meghatározták az adott település, sok esetben a tájegység arculatát. A mintatervek az elérhető legkorszerűbb építőanyagokat, építési technológiákat alkalmazzák és igyekeznek kielégíteni a kor társadalmának térszervezéssel, esztétikával, településképpel kapcsolatos elvárásait. Kiemelt szerepük, hogy biztosítsák a korszakra jellemző családmodellek számára a szükséges életteret, a magyar családok gyarapodásának környezeti feltételeit.


A Miniszterelnökség Építészeti, Építésügyi és Örökségvédelmi Helyettes Államtitkársága, valamint a Lechner Tudásközpont által létrehozott, folyamatosan bővülő mintatervkatalogus.hu honlapon az építkezni vágyó családok magas minőségű mintaterv-kínálatból választhatják ki leendő otthonukat.

NEMZETI MINTATERV KATALÓGUS 2021

A Nemzeti Mintaterv Katalógus elsődleges célja a Magyar Falu Programhoz kapcsolódóan a lakossági építkezések támogatása és a magyar vidék épített környezetének minőségének növelése.

Ennek érdekében egy tájegységi karaktereket is hordozó, interneten ingyenesen elérhető családi ház tervadatbázist fejleszt a Miniszterelnökség és szakmai háttérintézménye a Lechner Tudásközpont. Az alkalmazásnak köszönhetően a magyar családok olcsóbban és gyorsabban szerezhetnek be szakmailag elbírált, valamint műszakilag ellenőrzött, helyszíni adaptálásra alkalmas, egyszerű bejelentésre előkészített tervdokumentációt. Egy helyen találhatják meg a legfontosabb információkat és tudásanyagokat, ami segíti a tervválasztást és a felkészülést az építkezésre.

TERVADAPTÁCIÓ

A mintatervek révén a fészekrakó magyar családok hiteles iránymutatást kapnak a tervezett épület részletes építési költségeiről is. A letölthető terveket helyi adaptáló építészek alakítják a család telkéhez, biztosítva ezzel a helyi szabályozásnak való megfeleltetést, a tájegységi és helyi építészeti jellegek beépítését, a helyi kultúra életben tartását. A Nemzeti Mintaterv Katalógus a 2016-ban megalkotott településkép-védelmi szabályozás szemléletformáló szerepével összhangban áll, a tervek a helyi építészeti adaptációval a Településképi Arculati Kézikönyvekben meghatározott minőségi elvárásoknak megfelelően kerülnek megépítésre.

Forrás: NMTK

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.